Cumartesi, Mayıs 25, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun'da AB Destekli GES'in Temeli Atıldı

İskenderun’da AB Destekli GES’in Temeli Atıldı

Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderundaki Güneş Enerjisi Santrali’nin temelini düzenlenen törenle attı. Yüzde 85’i Avrupa Birliği Hibe olan Güneş Enerjisi santrali, elektrik faturası için her ay ödenen 13,5 milyon lirayı yatırıma dönüştürecek.

İskenderun’da AB Destekli GES’in Temeli Atıldı

14 dönümlük arazi üzerine GES’in kuurulacağını bildiren HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ” Enerji Üretim tesisini yüklenici firmaları SEHA Mühendislik Müşavirlik Ticaret ve Makine Sanayi A.Ş ile İZFEN Enerji Elektrik İnşaat Mühendislik Sanayi Ltd. şirketleri birlikte yapacak.

İskenderun’da AB Destekli GES’in Temeli Atıldı

14 dönüm alan üzerine kurulacak olan Güneş enerji santralinde 2920 adet güneş enerjisi paneli kurulacak. Tesis devreye girmesi durumunda HATSU’nun yılda 1 milyon ile 1 milyon 200 bin tl tasarruf sağlayacak. Mayıs 2020 de üretime geçmesi planlanıyor ”açıklamasında bulundu.

“İskenderun’daki GES, İkinci Tesistir”

İskenderun’da AB Destekli GES’in Temeli Atıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun’da ikinci enerji tesisimizin üretimi için temelini atmaya geldik. Daha Önce Antakya ‘da yaklaşık 15 bin evin aydınlatmasını sağlayan düzenli depolama tesisimizden elektrik üretip belediyemize kazanç sağlıyorduk. Şimdi Bu ikinci tesisimiz.

İskenderun’da AB Destekli GES’in Temeli Atıldı

Burada kurulacak olan tesis HATSU bünyesinde 85 i Avrupa birliğinden hibe 15 bizlerin katkısıyla yaklaşık ayda 100 bin liralık elektrik üreteceğimiz bir tesisimiz.

Bizim HATSU olarak enerji üretime ihtilacımız var 13,5 milyon lira her ay elektrik faturası ödeyen bir HATSU var. Sizin ödemiş olduğunuz su faturaların 65 elektrik faturası olarak geri dönüyordu. Biz bununla ilgili çalışmalar yaparak su faturaların geri hizmete dönmesi için elektrik üretmek için seferberlik yaptık. Büyük Şehrimiz de ve HATSU da nereden ne üretiriz baktık. Doğal şartlarla Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi olmadı hidro enerji ile üretir faturaları nasıl aşağı çeker, paramızı hizmet yönünde harcarız çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız devam edecek. Bugün temelini atacağımız bu tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER