Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGüvenlikİskenderun’da Bahriyelilerin Yemin Heyecanı…

İskenderun’da Bahriyelilerin Yemin Heyecanı…

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında 2019/3 dönem silah altına alınan bahriyeliler düzenlenen törenle yemin ederek usta asker oldular.

Törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkan yardımcıları, diğer protokol üyeleri, asker aileleri katıldı.

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı 2019

2019/3 dönem bahriyelilerin Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı alanında gerçekleştirilen yemin töreni bando ve sancağın yerini almasıyla, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Alay Komutanı Deniz Piyade Albay İbrahim Özdağ Deniz, Er Eğitim Alay Komutanlığına katılan tüm Mehmetçiklere Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Kuvvetlerini tanıtmak, onlara temel askerlik niteliklerini kazandırmak maksadıyla karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı Askeri disiplin içerisinde eğitimler verildiğini söyledi.

Yemin eden Deniz erleri adına bir erin konuşmasının ardında Alaya ilk katılan birinci, ikinci ve üçüncü ere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi, Alaya birinci olarak katılan er tarafından yaş kütüğüne ismini çaktı.

Farklı dönemlerde Deniz Er Eğitim Alayında askerliklerini yapan baba ve oğlu kucaklaştı ve ödülleri verildi. Resmi geçidin ardından aileler yemin eden bahriyelilerle buluştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER