Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderunİskenderun'da Doktorlar ve sağlık calışanları Tıp Bayramını Buruk Geçirdi

İskenderun’da Doktorlar ve sağlık calışanları Tıp Bayramını Buruk Geçirdi

İskenderun‘da 14 Mart Tıp Bayramında hekimlerin bağlı bulunduğu oda, sendika ve STK’ların destek verdiği basın açıklaması eyleminde hekimler ‘G(ö)revdeyiz’ sloganıyla haykırdı.

KARAR MERCİLERİ BİZİ GÖRMÜYOR, TOPLUM SAĞLIĞINI UMURSAMIYOR

Hatay Tabipler Odası, Hekimler Birliği Sendikası, Hekimsen, Sağlık Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Aile Hekimleri Derneği, 14 Mart Tıp Bayramında, SSK A Blok bahçesinde bir araya gelerek, hekimler olarak 14-15 Mart tarihleri arasında g(ö)revde olduklarını duyurdular. Kentteki bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, özel hastanelerde görev yapan doktorların da destek verdiği basın açıklamasında ‘sağlık’lı bir gelecek için birlikteliğe çağrıda bulunuldu. Hatay Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Dalgıç, 14 Mart’ı bayram tadında geçiremediklerini kaydederek; “Toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri bizim emeğimizi görmemekte, toplumun sağlığını ise umursamamaktadır. Bunca emek ve fedakarlığımıza rağmen bir de bizlere ‘gidiyorlarsa gitsinler’ demişlerdir. Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz: Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize rağmen biz tüm fedakarlığımızla buradaydık, önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız.

BİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI G(Ö)REVDEYİZ!

Bilmenizi isteriz ki siz emeğimizi-bizleri görmezden gelmeye devam ettikçe; bizler de tüm haklılığımızla sizin karşınızda durmaya, emeğimize, geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara; sesimize kulaklarını tıkayanlara’ “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder istihdam ederiz.” diyerek bizi değersizleştirenlere karşı emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte bir kez daha sahip çıkmak için artık G(Ö)REV zamanıdır. Biliyoruz; sorunlarımızın çözümü ancak kendi mücadelemizle olacaktır. İşte bu nedenle emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için 14-15 Mar 2022 Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında G(ö)REV’deyiz” şeklinde konuştu.

İNSANA YAKIŞIR ÇALIŞMA KOŞULLARI İSTİYORUZ

Daha sonra söz alan Hekimler Birliği Sendikası Temsilcisi Yusuf Evcil ise; “Eğitim hayatımız boyunca sevdiklerimizin ve kendi hayatımızdan ödün verdik. Aynı özveriyi hekimlik hayatımız boyunca yapmaya devam ettik ve ediyoruz. Önce zarar verme, zarar görme ilkesi doğrultusunda kendimizi tedavi etmek, sonra bu sağlık sistemini, toplumun yararına olacak şekilde iyileştirmek istiyoruz. İsteklerimizin sadece maaş artışı gibi bir kavram içerisine sıkıştırılmasını asla kabul etmiyoruz. Hak ettiğimiz, insana yakışır çalışma koşulları ve halkımızın hak ettiği sağlık hizmeti için çabalıyoruz” diye konuştu.

TEK DERDİMİZ ÜCRETMİŞ GİBİ YANSITILIYOR

Hekimler olarak grevde olmalarının nedenini madde madde sıralayan Hekimsen Temsilcisi Hatice Cansız’da, hekimlerin eğitim hayatları boyunca karşılaştıkları zorluklardan söz etti. Her türlü doğal afet sırasında ‘Önce Hastam’ dediklerini hatırlatan Cansız; “Bizler tüm fedakarlığımıza rağmen şiddete uğrayanlar, mesleğe küstürülenleriz. 3-5 dakika arayla hasta bakmaya zorlanan, hastasını muayene edecek kadar zaman verilmeyenleriz. Sağlık sistemindeki sorunları defalarca söyleyen, doğru söylediği için de dokuz köyden kovulanlarız. Yaşanan tüm problemlerin çözümlerini yetkililerden bekler iken biz hekimlerin tek derdi ücret imiş gibi bahsi geçen söylemler bizleri derinden yaralamıştır” şeklinde konuştu.

SAĞLIK CAMİASI KARANLIĞA İTİLİYOR

Sağlık Sen Temsilcisi Harun Keleş ise, Türk Hekiminin her şartta, vatanı için fedakarlıkta bulunmaktan asla geri durmadığını ifade ederek; “Yapılan her düzenleme adaletsizlik başta olmak üzere birçok soruna yol açmış, çare olmaktan öte sorunun kronik bir hale gelmesine neden olmuştur. Aşırı iş yükü, şiddet, mobbing, ayrımcılık ve haksızlıklarla herkes yıpranmış, tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kalmıştır. Sağlık camiasının geleceği karamsarlığa itilmemelidir.

Bu çözümsüzlüğün sürmesi halinde ortaya çıkacak ağır sonuçların herkesi etkileyeceği muhakkaktır. Artık bu durum salt bir ücret meselesi değil, ülkenin geleceğini ilgilendiren bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu gözle bakılarak bütüncül bir yaklaşımla meseleye çare aranmalıdır” dedi ve sağlık çalışanları olarak taleplerini sıraladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası temsilcisi ise; “Üretimden gelen gücümüzle, Mart ayında mücadeleyi büyütüyor, hiçbir yere gitmiyoruz” diyerek sloganlar attı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER