Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderunİskenderun'da "Katil Herzog Türkiye'den Defol" Sesleri

İskenderun’da “Katil Herzog Türkiye’den Defol” Sesleri

Saadet Partisi İskenderun İlçe Yönetimi basın açıklaması için toplandığı Boyacılar Parkında partililerle birlikte İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye ziyaretini protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, İsrail’in Cumhurbaşkanı Herzog’un ülkemize davet edilişini şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Anormalliklerin normalleşme olarak takdim edilmesini reddettiklerini kaydeden Çelik; “Kudüs’e, Gazze’ye bombalar yağdıran, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı kirli postallarıyla çiğneyen, çoluk-çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlumları katledenlerin ülkemizde yeri yoktur ve olmayacaktır! Bizler, Sn. Cumhurbaşkanı’nın 2013 yılında açıkladığı ve bir türlü gerçekleşmeyen Gazze ziyaretini beklerken; katillerin ülkemize davet edilmesi akıl alır gibi değildir! Siz, bir başka katil Şimon Peres’in Gazi Meclisimizde konuşturulduğu, alkışlandığı görüntüler birer utanç vesikası olarak arşivlerde ve hafızalarımızda dururken; bugün bir başka utanç verici adımı attınız! Bu aziz topraklar da bu milletin sinesi de hiçbir işgali ve işgalciyi kabul etmemektedir! Cumhurbaşkanı hangi toprakları yönettiğinin farkına varana kadar susmayacağız!” diye konuştu.

İsrail, ABD ve Rusya olup, düşmanlarının ise; Suriye, Mısır ve diğer İslam ülkeleri olan bir dış politika anlayışını da kabul etmediklerinin altı çizilen basın açıklamasında Çelik “Bizler bu davete en yüksek sesle itiraz ediyor; ülkemize ve aziz milletimizin Cumhurbaşkanı’na böyle bir adımı yakıştıramadığımızı altını çizerek ifade ediyoruz. Bugüne kadar uyardık, iktidarda bulunanlar kulak vermedi; en azından şimdi bu hatadan dönülmeli; Herzog’un ziyareti sonlandırılmalı ve ülkemizden defolup gitmelidir” dedi.

Saadet Partisi olarak, tüm bu süreçlerin takipçisi olduklarını vurgulayan SP’li Çelik “Müslüman kardeşlerimizin uğradığı her haksızlığın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında olacağımızın, iktidar sahiplerinin ses çıkarmadığı, aksine kırmızı halılarla karşıladığı katillerden elbette bunların hesabını soracağımızın da bilinmesini isteriz. Buradan yaptığımız çağrının Ankara’dan duyulmasını, iktidarda bulunanların ve bizzat Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın attığı bu yanlış adımdan dönmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e, Gazze’ye, Özgür Filistin’e ve Filistinli Müslüman kardeşlerimize selâm olsun; Zalimler için yaşasın cehennem!” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER