Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun'da Site Sakinleri Şikayetçi

İskenderun’da Site Sakinleri Şikayetçi

İskenderun´da yüksek bir binaya yol açmak için yeşil alan ve bir vatandaşa ait tarlayı üç yıl önce doldurmaya başlayanlar, şimdi de dolguyu yayarak, açmak istedikleri yolda düzenleme çalışması yapmaya başladı bu durumdan dolayı site sakinleri şikayetçi olmaya başladı.

İskenderun’da Site Sakinleri Şikayetçi

Binanın yanındaki farklı bina sahipleri ise yükseltinin iki katlı evi bonuya ulaştığını belirtti ve yıllardır yaptıkları şikayete yetkililerin göz yummayı sürdürdüğünü ifade etti. Risk altında olduklarını anlatan yöre sakinleri, birkaç gün önce belediyeye yapılan şikayette “arkadaşlar ilgileniyor” denildiğini, ancak ilgisizliğin sürdüğü de ifade etti.

İstinat duvarı yok, yükseltiyle yol çalışması var

İskenderun´un İsmet İnönü mahallesi 712 sokakta yaşanan olaya ilişkin açıklamada bulunan mülk sahiplerinden Halil Şahinsoy, yaşananlardan ve yetkililerin ilgisizliğinden Özakdeniz sitesi sakinleri olarak şikayetçi olduklarını belirtti. Bölgenin toprak kayma riski bulunduğunun bilindiğini ama çok yüksek kata izin verildiğini anlatan Şahinsoy, “Yüksek kat yetmezmiş gibi, şimdi de üç yıl önce yol açmak için yaptıkları dolgu yükseltisini yayarak, oturduğumuz binayı riske sokuyorlar. İstinat duvarı olmayan yerde yapılan bu çalışma, olası facialara da davetiye çıkarıyor. yetkililerin, ilgililerin bu hukuksuzluğa ve can kaybı riskini yaratabilecek olayı durdurmaya çağırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

BİMER: Belediyenin değerlendirmesi gerekir

27 Aralık 2017 tarihinde konuyu o dönemin ilgili ve yetkililerine ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirten Şahinsoy, bunun üzerine BİMER´e (T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi) başvuru yaptıklarını söyledi. Şahinsoy, BİMER´e yaptıkları şikayet üzerine kendisine iletilen yanıtta şunlara yer verildiğini belirtti: “T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi´ne (BİMER) yapmış olduğunuz 1701737676 sayılı başvurunuz 27.12.2017 tarihinde zabıta müdürlüğü tarafından cevaplandırılmıştır. BİMER başvurunuzda belirtilen şikayet konusu zabıta ekiplerinizce değerlendirilmiş olup, şikayet dilekçesine istinaden yapılan araştırma ve kontrolde; şikayete konu olan yerin MBY DOWER isimli şirket tarafından dolgu döküldüğü, belirtilen alanın bir kısmının yol, bir kısmının yeşil alan ve bir kısmının vatandaşa ait tarla olduğu tespit edilmiştir. Yapılan görüşmede, yeşil alan olarak bulunan yere İskenderun belediyesince istinat duvarı yapılacağı, yol çalışması yapılabilmesi için bu alana dolgu malzemesi döküldüğü belirtilmiş, bu durumdan Fen İşleri müdürlüğünün bilgisi mevcuttur. BİMER şikayetinin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER