Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİskenderun'da Soner Arıca İle 100.Yıl Marşı Söylendi

İskenderun’da Soner Arıca İle 100.Yıl Marşı Söylendi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Belediye bünyesinde faaliyetlerini sürdüren çok sesli yetişkin ve çocuk koroları, düzenledikleri etkinlikte yüzüncü yıl marşının yazarı ve bestecisi Soner Arıca ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Cumhuriyet’in yüzüncü yıl marşının bestesini yapan Pop müzik sanatçı Soner Arıca’nın da katıldığı konser programı İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda geniş katılımla gerçekleştirildi.

İskenderun Belediyesi Çoksesli Koro Şefi Doğan Turgut, çocukların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Çocuklarımız istikrarlı da, yetişkinler biraz bahaneleri çok olduğundan, kurulduğumuzdan buyana sürekli yüzler değişiyor ama çok güzel bir topluluk oluşturduk. Konserlerle de çocuk ve yetişkinlerden oluşan iki çok sesli korolarımızla bugün de bir programla konuklara güzel bir müzik ziyafeti çekeceğiz. Bugün aramızda olan üstat Soner Arıca da çocuklarımızı fazlasıyla heyecanlandırdı” dedi.

Piyanoda Semine Turgut ve Şef Doğan Turgut’un yönetimindeki çok sesli yetişkin korosu sahne aldı, birbirinden değerli eserleri seslendirerek konuklara nefis ve keyifli bir müzik ziyafeti çekti. İskenderun Belediyesi Çok sesli çocuk korosunun çalışmaları da ailelerin büyük takdirini topladığı gecede, Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılına özel bestelenen 100. Yıl marşına koroya marşın bestecisi Sonar Arıca da eşlik etti.

Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılında böyle bir marşı yazmanın tamamen duyguyla ilgili olduğunu dile getiren marşın bestecisi Soner Arıca, artık bu kendisinin değil, tüm Türkiye’nin eseri haline geldiğini söyledi. Konseri izleyen İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Esma Gülay da muhteşem programın bitiminde onur konuğu Soner Arıca’ya teşekkür ederek çiçek taktim etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER