Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİSKENDERUNLU AYDINLAR KAHVALTIDA BULUŞTU.

İSKENDERUNLU AYDINLAR KAHVALTIDA BULUŞTU.

İskenderun’da değişik siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri insanlar her ay buluşarak, Hatay’ın gündemini değerlendiriyorlar.
İskenderunlu aydınlar bu Pazar günü de buluştular. Buluşmada Hatay ve Türkiye gündemi konuşuldu. Konuşmalarda sorular ve çözümler tartışıldı.
Toplantıya konuşmacı olarak, Şam Üniversitesi Öğretim üyesi, Aydınlık Gazetesi yazarı Prof.Dr.Mehmet Yuva katıldı.
Toplantıya Vatan Partisi Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İl sekreteri Sadık Karakaş, İlçe başkanı İbrahim Bedir, ADD Belen şube başkanı Mehmet Bilen, CHP İskenderun ilçe yönetiminden Av.Nalan Akkülah, Çağdaş Sanat Müzik Evi Derneği ikinci başkanı Atalay Demirkent, katıldılar
Yuva, konuşmasına 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak başladı. Yuva özellikle Türkiye-Rusya, Rusya-Suriye, Türkiye-Suriye gibi ülkelerin ilişkilerini doğru kavrandığında, bu konularda doğru politikalarla bölgenin istikrar kazanacağının altını çizdi.
Yuva, Rusya’nın, Suriye’ye desteği ile Suriye’nin nefes aldığını “Rusya’nın müdahalesi ile Suriye sahasında askeri denklemlerin alt üst olduğu bir gerçek. Putin sayesinde Esad iktidarının rahat nefes aldığı, özgüven kazandığı, askeri savunmadan askeri taarruza geçtiği ve siyasi ömrünü uzattığı da muhakkaktır. Şüphesiz ki, Suriye’ye çullanan sittin ülkeden devşirilmiş profesyonel katil savaşçıların, milyarlarca dolar destek sağlayan Katar ve Suudi hanedanlıkların, lojistik destek veren Ürdün Krallığının, siyasi, istihbarat ve askeri açık destek veren ABD, İsrail, İngiltere ve AB ülkelerine karşı Rusya ve Çin’in ortaya koyduğu “caydırıcı ve önleyici” misyonun Suriye Devleti ve onun arkasında duran kitle için çok kıymet-i harbiyesi önemli ve büyüktür. “
Yuva, konuşmasında Rusya’nın yanlışlarına da dikkat çekti. “Deyr El-Zor’da Suriye askerlerine saldıran ve “yanlışlıkla” yüzlerce Suriyeli asker katleden ABD savaş uçaklarına karşı S-300 ve S-400ler neden reaksiyon göstermez? Dünyanın en gelişmiş ve en etkili bu savunma sistemleri Suriye’yi her fırsatta hedef alan İsrail füzelerine ve savaş uçaklarına karşı neden tepkisiz? Her fırsatta ABD bayrağını göndere çeken, ABD’yi yardıma çağıran, ABD tankları ile gövde gösterisi yapan, ABD üsleri barındıran PKK-YPG’yi Türk ordusu hedef aldığında Rusya bu operasyonlara neden “kabul edilemez” der? Söz konusu Ukrayna, Gürcistan, Kırım ve Çeçenistan olduğunda kuru ve yeşili yakan Rusya, kendisine bağlı olmayan bölgelerde ABD ile birlikte hareket eden PKK-YPG’ye neden sahip çıkar? Suriye’nin üniter yapısı, toprak ütünlüğü esas iken Rusya her fırsatta neden Federalizm ve özerklik söylemleri ile kafa ütüler?bütünlüğü esas iken Rusya her fırsatta neden Federalizm ve özerklik söylemleri ile kafa ütüler? Dedi.
Yuva’nın diğer dikkat çektiği ve doğru kavranmasını istediği “ AKP sultasına karşı Laikliğe, Cumhuriyete ve özgürlüklere saldırdığı yerde karşı çıkarız, AKP’nin PKK’ya,PYD’ye karşı savaşında destek veririz. Yine FETÖ’nün inlerine ineriz demesini hadi in diyerek inmesi için destekleriz.” Politikalarımız birisinin düşmanlığı temelinde olmaz, ülkemizin ve halkımızın çıkarları temelinde olmalıdır. Dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER