Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"İSKENDERUN’UN MALI İSKENDERUN’DA KALSIN"

“İSKENDERUN’UN MALI İSKENDERUN’DA KALSIN”

Otopark Sorunu Meclis Gündem Dışı Konusu Oldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilçe Belediyesi arasında sorun olan otopark savaşının yansımaları İskenderun Belediye Meclisi’nde üyelerce gündem dışı konu olarak tartışıldı.

İskenderun Belediye Meclisi Seyfi Dingil Başkanlığında Eylül ayı oturumu için toplandı. İskenderun Belediye Meclis Salonundaki toplantıda gündem dışı söz alan CHP grup Başkanı Av Gazanfer Dik Belediye arkasındaki otoparkta yaşanan arbede konusuna dikkat çekti.

Büyükşehir otopark görevlileri ile İskenderun Belediyesinin personeli tarafından dövüldüğü iddialarını gündeme taşıyan CHP’li Dik “Raporlar aldılar ve zannediyorum şikâyet ettiler. Bunun bir son olmasını diliyoruz. Belediye gibi devletin ciddi bir kuruluşun, hukuk varken, şiddete ve fiili yola başvurması, insanların darp edilmesine sebep olacak durumlar yaratmak hiçbir şekilde yakışacak bir şey değil” dedi.

MHP’li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz da, sahilin Büyükşehir belediyesine ait olmasını istemediklerine vurgu yaparak “Bizim İskenderun’daki otoparklar, sahiller, diğer konularla alakalı Büyükşehir meclis üyelerinden ricamız bu çekişmeleri bu mecliste bize bildirirlerse seviniriz. Biz İskenderun da herhangi bir otoparkın, sahilin Büyükşehir’e ait olmasını istemiyoruz. İskenderun’da olan mallarında Büyükşehir’e verilmesini de istemiyoruz. Hala hazırda öyle bir çalışma var ise elimizde olan imkanlar varsa gidenleri de İskenderun halkı olarak İskenderun belediyesine bağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Büyükşehir’in İskenderun’da ücretsiz otoparklar üzerinde tabelaları sökmesi konusuna değinerek “Gece saat 01:45‘te gizlice gelip İskenderun’un kendi mülkünde, dolgu alanında, yeşil alanda, otopark imarda gözükmeyen İskenderun halkına bedava otopark hizmeti verdiğimiz sahilde 7 ünite var. Birincisi sen oralara karışamazsın Büyükşehir. İkincisi buralar otopark gözükmüyor, İskenderun’un malı, İskenderun Belediyesi’nin malı. Ben istersem kendi mülkümde her yeri bedava yaparım” şeklinde konuştu.

Kısacası Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak İskenderun’un tepesine binmek istendiğini savunan başkan Seyfi Dingil şunları söyledi: “Belediyenin arkasında biliyorsunuz 90 araçlık otopark. Burası kilisenin arkadaş 50 kere yazıyı yolladım Antakya ya. Mahkemeye yolladığım evrakların hepsini de yolluyorum Büyükşehir mahkemeyi de aldatmış, adaleti de yanıltmış. O mesela 3 no’lu sosyal tesisin ihalesinde bir beyaz kağıt geldi. Tebligatında usulleri var. Bölge idare mahkemesinden gelmedi yine efendi davrandık tantana olmasın dedik hala da Büyükşehir’in itirazların idari mahkemesinden tebligatı da gelmedi. İstesem yaparım bunu dedim ki ayıp, memleketteyiz birbirimize girmeyelim gerek yok. Dün akşam bir şeyler olmuşsa haberim yok, duydum sonradan itişmişler, kalkışmışlar. Bizim kimseyle problemimiz yoktur. Bıraksın Büyükşehir kendi işimize bakalım. Şu uslu meselesini halledelim, parkomatı halledelim. Yarın orası Ak parti olur, burası başka parti olur. Başka bir belediye başkanı gelir İskenderun mallarını peşkeş çekmeyelim sizin için demiyorum. Ama yasalar bizden yana. Birkaç gün içerisinde zaten mahkemeler kararları verecek. Her gün İskenderun’da ora benim, bura benim ya bir kat trilyon bütçen var arkadaş bırak 200- 300 metrelik yerde bizim olsun. Senin olsa dahi bırak jest yap bırak İskenderun’un olsun.”

GÜNDEM MADDELERİ
Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığında toplanan belediye meclisi birinci madde olarak görüştüğü ilaçlama ekibi ile temizlik işini yapan personellerin nakliyesinde kullanılmak üzere 2 adet sıfır minibüsün alınması ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Şevre mıntıkası 632 ada 1 parselde yapılaşma koşulları değişmeden yan bahçe mesafesinin 3,5 metreye indirilmesine yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Düğünyurdu mıntıkası (eski 2584) yeni 2652 nolu parsele ilişkin, ilgili Bakanlıkça kamu yararı kararı alınacak alanla ilgili olarak; imara açılması için alternatif alan olmadığından, zeytinlik alanından çıkarılmasına dair meclis kararı alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye Meclisinin 26.06.2015 tarih ve 54 sayılı kararı ile İskenderun sahiline camii alanı yapılabilmesi için imar planı yapılmasına karar verilmiş olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca söz konusu alanda yapılacak 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifi hakkında Meclisimizin görüşünü talep ettiğinden, kıyı dolgu alanında yapılacak Sahil Camisi Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı hakkındaki Meclis görüşünün bildirilmesi ile ilgili karar alınması hususundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Kentimizin düzenli ve kesintisiz elektrik enerjisinden yararlanabilmesi amacıyla 7 adet imar paftasında sunulan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

II. Organize Sanayi Bölgesinde 641 sayılı parselin önünde kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yapılması planlanan ve II. OSB’ne hizmet edecek olan liman amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi önünde kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yapılması planlanan Liman Tesisleri, Deşarj Boru Hattı ve Su Alma Verme Yapısı Amaçlı 1/1000 ölçekli Revizyon İlave Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili imar komisyonu raporu ise oy çokluğu ile kabul edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER