Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe Yazılarıİsmail akbay'ın ölüm nedeni ne?

İsmail akbay’ın ölüm nedeni ne?

 

Antakya kökenli Akbay Ailesini çok yakından tanıyan dostlukları ve kader birliği yaptığım aile bireyleri olan biri olarak İsmail Akbay‘ın ölümü beni çok derinden etkiledi.

Işığı bol olsun.

Kalanların başı sağ olsun diyorum.

Bu ölümden etkilenmemin  tek nedeni   tanıdığım bir insanın Öteki dünyaya göçmesi değil.

Akbay ailesinin bir bireyini kaybetmek de değil.

İsmail Akbay’ın ölüm şekli.

Aile bireylerinden edindiğim bilgiye göre Akbay ölüm nedeni yıllardır süren ama depremden sonra iyice felç olan Hatay sağlık sistemi .

Özellikle depremde yıkılan Araştırma Hastanesi ve felc olan Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile özel hastanelerden sonra ciddi şekilde yaralanan Hatay’ın  sağlık sistemindeki eksiklikler.

Bu eksiklikleri gidermek üzere alınan bazı acele kararlar.

Bu kararlardan biri de Defne Devlet Hastanesi.

iktidar ve Sağlık Bakanlığı  vatandaşın sağlık talebi ile ilgili isyanı karşısında  hızlıca  hareket ederek hizmeti açtığı Defne Devlet Hastanesi.

Hatay’ın açıldığı gün sular altında kalan Hastanesi.

Bu hastane ile bilgiler ilgili doktor ve alet eksikliği ile ilgili isyanlar şikayetler talepler hiç bitmedi bitmeyecek gibi .

Defne ve Antakya bu hastaneye mahkum edildi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinde sıkıntı olunca i insanların önünde Tek seçenek olarak bu hastane kaldı.

Oysa alet Doktor personel ve ekipman sıkıntısı vardı. İsyana, şikayete, talebe kulaklar tıkandı.

İşte bu nedenle İsmail Akbay’ın ölümü Bu sistemin tipik bir örneği.

Akbay sabah rahatsızlanır kolunda uyuşma ve göğsünde sıkışma vardır. Yakınları derhal devlet Defne Devlet Hastanesi’ne kaldırırlar. Kalp doktoru ile gerekli ekipman da yoktur.

Bir ortopedi uzmanı doktor ilgilenir kalp krizi olabileceğini söyler ambulans ister MKÜ hastanesine sevk eder.

Bu arada akbay’ın Genel Sağlık durumu gayet iyidir doktorla sohbet eder.

Ambulansın gelmesi yakınlarının bana verdiği bilgiye göre bir saat sürer ambulansı alınır Ve MKÜ Hastanesine ‘ye ulaşmadan kalp ağır bir kriz geçirerek hayatını kaybeder.

Ambulanstaki bulunanların müdahalesi de yetersiz kalmıştır.

şmdi soruyu tekrar ederim akbay’ın ölümle dediğinde Resmi ölüm kağıdında kalp krizi yazıyor durumu Muhtemelen ama gerçek bu mu yoksa gerekli uzmanlığı olmayan ekipsiz personel ses ekipmansız açılan Devlet Hastanesi mi onu açan eksikliklerini tamamlamayan Sağlık Bakanlığı ve siyasi iktidar mı bu ve bu acı kayıp bu acıdan bu acı bu acı kaybın çıkartması gereken bu da acı kayıptan çıkarılması dersler dersler de var elbette Hatay’ın sağlık sistemi ne olacak Akbay kurtarılamadı ancak başka kayıtlar olamazsak olacak mı tabii temennimiz başka kayıtların olmaması başkaları da böyle ölmesin diye bu olay ilgililerce iyi değerlendirilmeli başta Vali olmak üzere hatayı sağlık progresesi iktidarın partisinin milletvekilleri Sizce Akbay neden öldü

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER