Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“İsrafın kaynağı sağlık emekçileri değil"

“İsrafın kaynağı sağlık emekçileri değil”

TTB AHEK ve SES’in “Vergide adalet” eylemlerinde hükümetin “Kamuda Tasarruf Paketine dikkat çekilerek, “İsrafın kaynağı sağlık emekçileri değil” mesajı verildi.

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu (TTB AHEK) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) başlattığı, sağlık emek-meslek örgütlerinin de katılım sağladığı, “Aile Hekimliği ve Sağlık Çalışanları Vergide Adalet İstiyor” başlıklı her Çarşamba günü düzenlenen eylemler, bu hafta da devam etti.

Açıklamayı SES Hatay Şube Yürütme Kurulundan Aile Hekimi Sibel Canbolat okudu.

Açıklamada konuşan SES Hatay Şube Yürütme Kurulu Üyesi Sibel Canbolat, “Kamuda Tasarruf Paketi”ni hatırlatarak, “Tasarruf edilmesi gereken yoksuldan alıp zengine veren bu düzenin değiştirilmesidir. Şirketlerden, bankalardan yüzde 25 vergi alınırken, emeğiyle geçinmeye çalışan bizlerden %35 vergi alınması kabul edilemez” dedi.

Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Canbolat, “Kamuda gösterişe, şatafata, israfa dayalı harcamaların son bulacağını söylediğiniz tasarruf paketinin çalışanların sırtına yeni yükler getirmeyeceğini söyleyebilir misiniz? Sorularımızı yanıt alana ve vergide adalet sağlanana kadar sormaya devam edeceğiz. Halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi ve vergi adaleti için yürüttüğümüz mücadele sonuç alınana dek sürecek. Bu mücadeleye katılımınız için tüm mağdur olan çalışanları ve halkımızı Çarşamba eylemlerimize davet ediyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER