Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİstanbul'daki Hataylı İş İnsanları Kahvaltıda Bir Araya Geldi

İstanbul’daki Hataylı İş İnsanları Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Antakya Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği çeşitli alanlardaki etkinliklerini sürdürürken İstanbul’daki iş insanlarını bir araya getiren kahvaltı organizasyonuyla da önemli bir etkinliğe imza attı.
Antakya Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Kara ve Dernek Yönetim Kurulu üyelerinin yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda düzenlenen kahvaltı programında ulaşılabilen Hataylı iş insanlarının tamamına yakını katılarak organizasyondan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Antakyalı başarılı iş adamlarından Doğan Güç tarafından işletilen Beyoğlu Kurtuluş Deresi Caddesindeki THE LOCAL GRILL’de düzenlenen kahvaltıda Antakya Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra bir araya gelen bazı katılımcılar şöyle;
Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcılarından Cihan Şehla,
Abdullah Kara (KARTEK PASLANMAZ Demir İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd Şti.) sahibi,
Mümtaz İster (ERTAM Hidrolik ve Makina Sanayi Tic. Ltd.Şti.) üretim sorumlusu,
Av. Sadık Gali, Tuncay Deştioğlu (Deştioğlu Kağıtçılık),
Hülya Oruç (Gayrimenkul Danışmanı),
Davut Eskiocak (VİYENTO Dış Ticaret Ltd. Şti.),
Sinan Deştioğlu (Denizim Mühendislik İnş. Metal San. ve Tic. Ltd. Şti.),
Emin Baklacı (CHP Şişli İlçe Başkan Yardımcısı),
Ecevit Fahracı (Ak-Mes Mobilya Dekorasyon), S
inan Aykaç (SEMİRAMİS Satış ve Pazarlama Müdürü),
Süheyl Kırkıcı (Barış Mühendislik Harita Bürosu),
Ozan Güç (VIPPON HOLIDAYS),
Hüseyin Ateş (Sinolnc),
Ayten Demirok (Serbest Muhasebeci Mali Müşavir),
Muzaffer Şeb (MAD HEALTH GRUP),
Süleyman Kara (KARTEK PASLANMAZ Demir İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd Şti.),
Özgür Topal (Boya satış pazarlama ve Tic.) ve
Melis Okay (Zayıflama Stüdyosu sahibi ve Mezekar adıyla yöre ürünlerini e-ticaret üzerinden satış ve pazarlama işinde TheLocal Grill Restoran sahibi Doğan Güç ile birlikte çalışıyor).
Sabah saat 09,00’da Hataylı sevilen işletmeci Doğan Güç tarafından işletilen THE LOCAL GRILL’de verilen kahvaltının açılış konuşmasını Antakya Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Kara yaptı.
Kara, İstanbul’da çok sayıda Antakyalı ve Hataylı’nın bulunduğunu, bürokrasiden iş dünyasına kadar hemen hemen her kurumda, her meslek dalında faliyet gösteren Hataylı’ların bulunduğunu ancak bu Hataylı’ların birbirinden habersiz faliyetlerde bulunduklarını belirterek, dernek olarak amaçlarının İstanbul’daki Antakyalı’ların, Hataylı’ların bir araya getirilerek her konuda dayanışmayı ve memleket kültürünü yaşatmayı hedeflediklerini kaydetti.
Hataylılar’ın bir araya gelerek mesleki dayanışmalarını ve birbirleriyle iş yaparak ticareti geliştirmeleri gerektiğine işaret ederek, gerek ekonomik gerek sosyal ve gerekse sisayi bir güç oluşturulabileceğini kaydetti.
Davete katılan kıtılımcı hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Kara, bu gibi etkinliklerin ayda bir düzenlemeyi planladıklarını bu etkinliklerle daha çok Antakyalı’yı daha çok Hataylı’yı biraraya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Dernek Başkanı Ahmet Kara, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Biz sizleri bir araya getirdik, sizler de birbirlerinizle tanışarak iş ilişkilerini geliştirmek ise sizlere kalmış. İlişkilerinizi geliştirerek birbirlerinizle iş ve ticaret yaparak karşılıklı kazanacağınızı umuyorum” dedi.
Başkan Kara daha sonra şöyle dedi: “İş insanlarımız kahvaltıda bir araya geldi, Bir araya gelmenin amacı İstanbulda ticaretle uğraşan iş insanlarını tanışması ve ticaret yapmasını sağlamak Sistemli bir şekilde vizyonlarını birleştirmek, Bunu sağlamak için sürekli bir araya gelmeli ve farkındalık yaratmalıyız. Bir işletmenin gelişmesi üç ana konuya çok önem vermeli ve sürekli geliştirmesi gerekiyor Birinci İnsana yatırım, Sisteme Yatırım ve Teknolojiye yatırım yapması gerekiyor. Bunları sağlayan işletme Dünyada aynı işi yapan firmalarla yarışabilir. Hatta çok iyi planlama ve koordinasyon yaparak geçebilir. Onun için bizler bu bilinci birbirimizle paylaşarak Farkındalık yaratmak istedik. Bu farkındalık toplumun mutlu yaşamasına ve gelirinin artmasına vesile olacaktır. Katılan kıymetli Meclis üyemiz ve Tapu Kadastro Mühendisi Süheyl KIRKICI Beyefendi, Beylikdüzü Belediyesi Koordinasyon başkan yardımcısı Cihan Şehla beyefendi, Duayen iş insanı Necati Oflazoğlu beyefendi, İstanbul Ticaret Otuz Yılını vermiş Şaban Oruç beyefendi,ye Dünyanın çağunluğuna ürün satmayı başarmış Davut Eskiocak Beyefendiye, Mekanını açan ve Hatay Kahvaltısı Mükemmel Lezzeti İstanbula getiren Doğan Güç beyefendi ye Metal sektöründe farkındalık yaratan Abdullah Kara beyefendi ye, Gazate ve yayıncılık yapan Bahri Polat beyefendi ye, Mobilya sektöründe başarı sağlayan Ecevit Fahracı beyefendi ye Otomotivde farklı renklerle imza atmış Özgür Topal beyefendi ye Turizm konusun Ölçülebilir şekilde fark yaratan Ozan Güç beyefendi ye Sanatçı Mümtaz İste beyefendi ye Sinamacı Tolga Antakya beyefendi ye Gemi tur İsa Aytaç beyefendi ye, Geri Dönüşüm firmasına sahip Tuncay Deştioğlu Beyefendi ye Ağır çelik yapan Sinan Deştioğlu beyefendi ye Turizm İbrahim Baklacı beyefendi ye Mali Müşavir Ayten Demirok hanımefendi ye Emlakçı Hülya Oruç Hanımefendiye Çelik söktürü Halil Kurdu beyefendi ye Avukat Sadık Ğali beyefendi ye Sağlık Turizm Muzaffer Şeb beyefendi ye ve birbirinden Vizyoner değerli Hanımefendi ve Beyefendilerin katıldığı, Birlikte kuvvet doğar söyleminin vucut bulmuş halini kahvaltıda görmüş olduk, Herbirinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız.
Her ay bu organizasyonu gerçekleştirme hedefimiz var. Birlik beraberlik ve dayanışmamız daim olsun inşallah”.
Başkan Kara, katılımcı hemşehrilerinin sırayla kendini tanıtmasını hatırlatarak söz vermesi üzerine, kahvaltı programına katılanlar sırayla böyle bir etkinliği düzenleyen dernek yöneticilerine teşekkür ederek kendilerini tanıtıp ne iş yaptıkları konusunda bilgilendirmede bulunurken etkinlik konusundaki görüş ve düşüncelerini de aktardılar.
Keyif, sohbet ve muhabbet içinde geçen kahvaltıdan sonra bir araya gelerek tanışıklıklarını geliştirip bireysel görüşmelerle ilgi alanlarındaki iş yapanlarla iletişim kurma konusunda anlaşmalarda bulundular.
Tüm katılımcıların başarılı bulduğu ve böyle toplantıların devamını dileyen Hataylı İş İnsanları Antakya Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Kara ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek ayrılırken oldukça yararlı ve olumlu geçen kahvaltı etkinliği böylece son buldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER