Perşembe, Nisan 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunİSTE denizcilikte Atağa geçti

İSTE denizcilikte Atağa geçti

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ilk öğrencilerini alıyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin gayretleri neticesinde, bölüm eğitim öğretim faaliyetlerine eylül ayında başlıyor. İskenderun Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Akdeniz Bölgesinde tek olması sebebiyle hem bölgesel olarak hem de ülkemizin denizcilik alanında gelişmesinde büyük katkıda bulunacak.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptığı değerlendirmede “Mustafa Kemal Atatürk, denizciliğe verdiği önemi çok net bir biçimde bu sözlerle belirtmiştir: ‘Denizcilik sadece ulaştırma işi değil, iktisadi iş olarak anlaşılacak ve tersaneler, gemiler, limanlar ve iskeleler inşa edilecek, deniz sporları kulüpleri kurulacak ve korunup geliştirilecektir. Çünkü: Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer. En uygun coğrafi konumda ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri bir denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmasını bilmeliyiz. Denizciliği Türk’ün büyük ulusal ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız…’ Sadece ülkemizin geleceği değil, dünyamızın da geleceği, denizleri nasıl kullanacağımıza bağlıdır. Dünya var oldukça dünya ulaşımındaki deniz yolunun vazgeçilmezliği ve hayatiyeti de devam edecektir. Bölümümüz 2023-2024 yılı eğitim öğretiminde öğrenci alımına başlayacak olup bölümümüzün başta İskenderun ve Hatay olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gençlerimiz yükseköğrenimleri boyunca alacakları kaliteli eğitimle İSTE’li olmanın ayrıcalığını mutlaka yaşayacaklar” dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER