Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİSTE Gölet’ine Tatlısu balığı bırakıldı

İSTE Gölet’ine Tatlısu balığı bırakıldı

İSTE Merkez Kampüs bileşkesi içerisinde oluşturulan gölet ve çevresinde ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı alanda ‘Dünya Su Günü’nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör yardımcıları ve Fakülte ile yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Dünya su gününde su kıtlığına dikkat çekmek ve doğayı korumak anlamında bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “İSTE Kampüs içerisinde oluşturduğumuz gölete can vermek için bugün birbirine zarar vermeyecek sazan balık türleri bıraktık” dedi.

İSTE Kampüs göletine bırakılan sazan yavrularının beslenmesi için de, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyeleri canlı su pireleri suya salıverildi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli eşi ile katıldığı etkinlikte ayrıca kampüs göleti çevresinin yeşillendirilmesi için yapılan düzenleme çevresinde ağaç tikimi de gerçekleştirildi. Ağaç dikimine katkı veren Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyelerinin isimlerin yer aldığı levha da gölet girişine törenle asıldı.

Rektör Dereli, katkı verenlere teşekkür ederek, “Gölet alanımızın ağaçlandırılmasında katkıda bulunan ağaç diken bütün herkese teşekkür ediyorum. Ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek. Herkes diktiği ağaca sahip çıksın sulamaya gelsin, göletimize de ağaçlarımıza da sahip çıkalım” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER