Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİSTE LİDER

İSTE LİDER


Uluslararası yayın performanslarına göre yapılan değerlendirmeye göre; İSTE 2015-2018 yılında kurulan üniversiteler arasında 1.nci, tüm üniversiteler arasında 36.ncı sırada yer aldı.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Üniversite’nin kuruluşundan bu gün yapmış olduğu çalışmalar ve girişimlerle Üniversitenin öğrenci sayısını ve kalitesini artırmak için ekibi ile birlikte canla başla çalışıyor.
Devlet üniversitelerinin Web Of Science aracılığıyla 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait uluslararası saygın indekslerde yapmış oldukları yayınlara ait göstergeler de İSTE birinci sırada yer aldı. Tüm üniversiteler arasında da 36’ncı oldu.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, alınan başarıların kendilerine büyük gurur yaşattığını, Üniversitenin büyümesi ve uluslararası platformlarda kendini göstermesinin büyük bir başarı olduğunun altını çizerek,” Bu başarının sağlanmasında emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
İskenderun teknik Üniversitesi bünyesinde eğitim veren iki yüksekokulu Resmi Gazetede yayınlanması ile birlikte fakülteye dönüştü.
İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ise Turizm Fakültesi’ne dönüştürüldü.
Böylelikle İSTE’deki fakülte sayısı 7’ye yükseldi. Kurulan fakültelerde yeni bölümler açılıyor ve öğrenci alınıyor. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde ilk açılacak yeni bölüm Uçak Mühendisliği, Turizm Fakültesi’nde açılacak ilk yeni bölüm ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları olacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER