Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİSTE öğrencileri ödül aldı

İSTE öğrencileri ödül aldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İHA Topluluğu öğrencileri TEKNOFEST Oyun Teknolojileri Girişimci kategorisinde 980 oyun içerisinde birinci olmayı başardı.

İSTE Bilgisayar Mühendisliği son sınıfta eğitimi sırasında Google Oyun ve Uygulama Akademisi’ne başvuran ve seçilen 2 bin kişiden biri olan Ayşe Gül Tüysüz, daha sonra 5D Studios adında bir ekip kurarak ekibiyle birlikte “Lost In Time” oyununu geliştirdi. Geliştirdikleri oyun ile Google Oyun ve Uygulama Akademisi’nde ilk 7’ye giren 5D Studios ekibi TEKNOFEST’e başvuru yaptı. TEKNOFEST’te 980 oyun içerisinde ilk 10 takıma girip finale kaldı. Finalde gösterdiği performans ile Oyun Teknolojileri kategorisinde en iyi girişimci olarak birinci oldu ve 75.000 liralık ödülün sahibi olmaya hak kazandı. Oyun Teknolojileri kategorisinin birincileri İSTE’li 5D Studios ekibi ödülünü Selçuk Bayraktar’tan aldı.

Öğrencilerini tebrik eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “birinci olan ekibimiz aldıkları teknik eğitimi sosyal ve teknolojik diğer imkanlarla birleştirmeyi başararak sonuca ulaşmıştır. Sıklıkla İSTE’de başarıyı beraber elde edecek ve sürdüreceğiz diyoruz, ailemizin üyeleriyle sözümüzü tutuyoruz. Öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER