Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimİSTE Öğretim Üyesinden Akademik Başarı

İSTE Öğretim Üyesinden Akademik Başarı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Süreyya Rifaioğlu, ODTÜ Lisansüstü Tez Ödülünün sahibi oldu.

 

İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Süreyya Rifaioğlu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Süreyya Rifaioğlu, ODTÜ Lisansüstü Tez Ödülü’nün sahibi oldu. Dr. Rifaioğlu, ODTÜ bünyesinde öğretime aktif olarak devam eden beş enstitüde, sayısı 7.000’i aşkın lisansüstü öğrencinin üstün başarılarını ödüllendirmek ve akademik çalışmalarını desteklemek amacıyla verilen “Lisansüstü Tez ve Yayın Ödülleri”nin 2019-2020 kazananlarından biri oldu. Dr. Rifaioğlu doktora araştırmaları sırasında, yeni ilaçların keşfedilmesi ve proteinlerin fonksiyonlarının tahmini için yapay zeka yöntemleri geliştirme üzerinde çalışmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Süreyya Rifaioğlu; ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programından, Prof. Dr. Mehmet Volkan Atalay ve Prof. Dr. Rengül Çetin-Atalay danışmanlığında “Deep Learning for Prediction of Drug-Target Interaction Space and Protein Functions” başlıklı teziyle 2020 yılında mezun oldu. Dr. Rifaioğlu doktora araştırmaları sırasında, yeni ilaçların keşfedilmesi ve proteinlerin fonksiyonlarının tahmini için yapay zekâ yöntemleri geliştirme üzerinde çalışmış olup doktora çalışmalarının bir kısmını Cambridge’de bulunan EMBL-European Bioinformatics Institute’de tamamlamış olup yapılan çalışmalar Bioinformatics, Briefings in Bioinformatics, Nature Communications, Chemical Science gibi alanın saygın uluslarası dergilerinde yayımlanmıştır. Çevrimiçi gerçekleşecek Ödül Töreni, 29 Eylül 2021 Çarşamba günü Zoom programı üzerinden yapılacaktır.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER