Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİste Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci: “İskenderun İçin Önem Arz Eden...

İste Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci: “İskenderun İçin Önem Arz Eden Yüksek Lisans Ve Doktora Programlarımız Hayırlı Olsun”

 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda İSTE bünyesinde 1 yeni doktora ve 1 yeni yüksek lisans programına YÖK Başkanlığınca onay verilirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci, açılan yeni lisansüstü programların İskenderun için önemine vurgu yaptı.

 

İste, Demir Çelik Sektörü İçin Lisansüstü Eğitim Veriyor

Demir çelik sektöründe ülkenin söz sahibi kentlerinden biri olan İskenderun’da, İSTE Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doktora programına öğrenci alımı yapılabilecek. Böylelikle Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü lisans eğitimini İSTE’de yapan bir öğrenci İSTEmesi halinde, aynı bölümde lisans eğitimi sonrası, hem yüksek lisans hem de doktora yapabilme imkânı bulabilecek.

 

Uzaktan Öğretimle Yüksek Lisans Şansı Sunuluyor

YÖK Başkanlığının onay verdiği bir diğer müjdeli haber ise bir liman kenti olma özelliği bulunan İskenderun’da Taşımacılık ve Lojistik Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı bünyesinde oldu. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programında İSTE bünyesinde Yüksek Lisans programı açıldı. Bu programdaki derslerin Uzaktan Öğretim şeklinde yapılacak olması ise önemli bir avantaj olarak dikkat çekti.

İste Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci: “İskenderun İçin Önem Arz Eden Yüksek Lisans Ve Doktora Programlarımız Hayırlı Olsun”

Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci: ”İskenderun İçin Büyük Önem Arz Ediyor”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depçi: “15 Eylül de başlayan başvuruların, 23 Eylül 2020 tarihine kadar devam edeceğini ve başvuru yapmak isteyen adayların detaylara https://iste.edu.tr/haber-merkezi/2020/07/03/1051 adresinden ulaşabileceklerini” belirterek, “YÖK Başkanlığımızca onaylanan ve İskenderun için büyük önem arz eden 1 yeni yüksek lisans ve 1 yeni doktora programımız İskenderun’a, üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Açmış olduğumuz lisansüstü programlarımız demir çelik üretimi ve liman kenti olan İskenderun için büyük önem arz ediyor” dedi.

İste Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci: “İskenderun İçin Önem Arz Eden Yüksek Lisans Ve Doktora Programlarımız Hayırlı Olsun”

İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci yapmış olduğu değerlendirmesini şöyle tamamladı: “Liman bölgesi ve dünyanın buluşma noktası olan kıyı şehirlerimiz ile uluslararası olarak da üniversitemizi bu konuda güçlendirecek olan lisansüstü programlardan bir tanesi de Taşımacılık ve Lojistik Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı bünyesinde açılmış olan Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (Tezsiz -uzaktan öğretim) programı oldu. Bu programız da son derece önem arz ediyor ve sektörde çalışanlar için uzaktan öğretim olması önemli avantajlar sağlıyor” dedi.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER