Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberİSTE’de 15 Temmuz Etkinlikleri Sürüyor

İSTE’de 15 Temmuz Etkinlikleri Sürüyor

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca devam edecek etkinliklerin üçüncü günü tamamlandı.

Günün ilk etkinliği İskenderun Teknik Üniversitesi Dörtyol Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Bestami Döner’in Türkiye Geçilmez Mili Mücadele Ruhu ile Direnişin Şahlandığı Gün isimli çevrimiçi konferansı oldu. Konferansta ilk olarak darbe nedir, Türkiye’de darbe ve darbe girişimlerinin tarihi, nasıl gerçekleştirildikleri ve yönlendirildikleri ele alındı. 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için yapılan hamleler irdelendi. Konferansta Döner, 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve 15 Temmuz kahramanlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Etkinlikler İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Alpaslan Ateş, Demokrasi ve Milli Birlik Günü başlıklı çevrimiçi konferansıyla devam etti. Ateş konuşmasında Türkiye’de yaşanan darbelerin ve darbe girişimlerinin neler olduğuna kısaca değinerek 15 Temmuz’u diğerlerinden ayıran özelliklerin neler olduğunu belirtti. 15 Temmuz öncesi süreçte yaşananlar ve 15 Temmuz gecesi yaşananlara halkın duruşunun nasıl olduğu ve bu duruşun ehemmiyeti üzerinde duran Ateş, bu duruşun Türk Milletinin benimsediği “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” düsturunun bir göstergesi olarak okunması gerektiğini belirtti.

İSTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Durmuş Baysal’ın Anayurt Güvenliğinin Önemi ve Kapsamı isimli söyleşisiyle etkinliklerin üçüncü günü son buldu. Anayurt güvenliğinin ne olduğu, ülkemizde 15 Temmuz sonrasında üniversitelerde ders olarak verilmeye başlanan anayurt güvenliğinin neleri kapsadığını açıklayan Durmuş, anayurt güvenliği bilincine sahip öğrenciler yetiştirmenin önemini vurguladı. Bu kapsamda verilen derslerin anayurt güvenliğinin öneminin farkında vatandaşlar olmak yolunda atılan önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Hafta boyunca sürecek çevrimiçi etkinlikleri www.youtube.com/c/ar-getv adresinden izleyebilirsiniz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER