Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberİSTE’de 15 Temmuz Etkinlikleri Tamamlandı

İSTE’de 15 Temmuz Etkinlikleri Tamamlandı

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca devam eden etkinlikler tamamlandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca devam eden etkinlikler tamamlandı. Son gün etkinliklerinin ilkinde İskenderun Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Gökçen saat 10.00’da Türkiye Geçilmez isimli webinar gerçekleştirdi. Webinarda ilk olarak 15 Temmuz’la ilgili hazırladığı videoyu gösteren Gökçen, o gece vatanı uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile andı. Haberleşme, yazılım, telekomünikasyon, İHA ve SİHA’lar, otomobil, aşı gibi pek çok farklı alanda yerlileşmenin önemine değinen Gökçen, ülkemizde son yıllarda bu alanlarda atılan adımlar ve yaşanan gelişmeler ile ilgili bilgi verdi.

16 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen son etkinlikte, İSTE Turizm Fakültesi Dekan Yardımcı Dr. Öğr. Üyesi Sait Doğan, Darbeler ve Turizm başlıklı çevrimiçi söyleşisinde turizm ve darbe kavramlarını ele alarak bu kavramların birbiriyle ilişkisini ele aldı. Dünyada 2000 sonrası yaşanan darbe ve darbe girişimlerinin ülke ekonomilerine ve turizm gelirlerine yansımalarını inceleyen Doğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ülkemizin turizm gelirlerine etkilerini açıkladı. Darbe girişimi sonrasında yerli ve yabancı turistlerin davranışlarını istatistiksel olarak irdeleyen Doğan, turizm için güvenliğin gerekliliğini vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER