Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunİSTE'de Dokuz'u Beş Geçe Hayat Durdu

İSTE’de Dokuz’u Beş Geçe Hayat Durdu

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. Yıl Dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıldı.

İstiklal mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83’üncü yılında İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen programda anıldı. İSTE Rektörlük Mavi Salonda düzenlenen programa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci,  İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken, Prof. Dr. Mustafa Yüksek, Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, İSTE Senato Üyeleri, İSTE akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saat dokuzu beş geçe siren sesi ve saygı duruşu ile başlayan program İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam etti. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında düzenlenen programda açılış konuşmasını, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken yaptı. “10 Kasım’ın hepimiz için her yıl tekrar eden bir yas günü” olduğunu belirten Prof. Dr. Eken, Atatürk’ün “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir” sözünü hatırlatarak O’nun izinde yürümenin ona duyduğumuz sevgi, saygı ve minnetin göstergesi olacağını ve onu sonsuza dek yaşatacağını ifade etti.  Prof. Dr. Eken, “Büyük önderimizi sonsuzluğa uğurlandığı günün yıl dönümünde, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, özlemle sevgi ve rahmetle anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Programda “Atatürk’ün Son Hatırası Hatay” başlıklı bir konferans veren Öğretim Görevlisi Dr. Yahya Yılmaz, “Ölümünün 83. yıldönümünde Devletimizin kurucusu, Milletimizin öncüsü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun şahsında Türk tarihi boyunca bu millete katkı sağlamış, yol göstermiş, bütün devlet adamlarımızı ve Vatanımız için şehit ve gazi olan bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” diyerek konuşmasına başladı.

Öğrencilerinin Hatay’la ilgili merak ettikleri sorulardan yola çıkarak hazırladığı konferansında Dr. Yılmaz, İskenderun’un ve Hatay’ın işgal edilmesi; Mustafa Kemal’in bölgeyi işgalden kurtarmak için verdiği askeri ve politik mücadele ve Atatürk’e neden Hatay Şehidi denildiği ile ilgili dinleyicileri bilgilendirdi. Dr. Yılmaz konuşmasını, “Hatay baştan sona planlanmış ve ortaya konmuş bir dış siyasetin ürünüdür.  Hatay Atatürk’ün son hatırasıdır. Bu hatırayı yaşatmak bizim elimizdedir” diyerek bitirdi.

Atatürk’ü Anma programında son olarak İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı (MYDK) akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Şehrinaz Gündüz sorumluluğunda Atatürk’ün Sevdiği Türküler konseri gerçekleştirildi. Konserde klarnette Gündüz’e, bas gitarda A. Eren Kaysar, piyanoda Ethem Yavuz ve davulda İbrahim Türk eşlik etti. ‘Deniz Üstü Köpürür’ eseriyle başlayan konser ‘Manastırın Ortasında Var Bir Havuz’ eseriyle tamamlandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER