Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberİSTE’de ‘Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı” Yapıldı  

İSTE’de ‘Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı” Yapıldı  

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) ‘2. Uluslararası Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı’ düzenlendi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta, Kaunas Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. DariusAndriukaitis, LimakPort Bilgi Teknolojileri ve Teknik Servis Direktörü Kubilay Gürbüz ve Vestel Üretim Uzmanı Ahmet Kemal Tozkar bilgilerini, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerden gelen akademisyenler ve iş dünyasından gelen değerli katılımcılar ile paylaştı.

İSTE’de ‘Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı” Yapıldı

72 adet bilimsel çalışma, 10 farklı ülkeden (Türkiye, Rusya, Cezayir, Etiyopya, Mısır, Suriye, Makedonya, BAE, Amerika ve İngiltere) toplam 142 katılımcı ile konferansta yer aldı.

İSTE’de ‘Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı” Yapıldı

Katılımcıları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu bildiren İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, yapay zekâ uygulamalarının tüm bilim dalları ve gündelik yaşam içinönemini giderek artırdığını, bu konuda yapılmış ve yapılacak çalışmaların bu nedenle çok değerli olduğunu kaydetti.

İSTE’de ‘Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı” Yapıldı

‘Liman Lojistiğinde Endüstri 4.0 Uygulamaları’ konulu konuşma yapan LimakPort Bilgi Teknolojileri ve Teknik Servis Direktörü Kubilay Gürbüz, ithalat ve ihracatta aksamalara neden olmamak ve işlemleri hızlandırmak amacıyla geliştirilen teknolojiler hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.

‘Endüstri 4.0 Bağlamında Metropollerin Trafik Yoğunluğunun Çözülmesi’ içerikli bir sunum gerçekleştiren Litvanya Kaunas Teknoloji Üniversitesi’nden Öğretim ÜyesiProf.  Darius Andriukaitis sensörler ve yapay zekâ alanlarının bu kapsamdaki güncel kullanım alanlarını anlattı.

TV Anakart Montaj Hatlarında Yalın Üretim’ başlıklı konuşma yapan Vestel Üretim Uzmanı Ahmet Kemal Tozkar   Endüstri 4.0 yolunda anakart üretiminin önemini,  Vestel şirketinde Endüstri 4.0 kapsamında güncellenen üretim hatlarının tanıtımını yaparak, yapay zekâ teknolojilerinin önemine belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER