Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİSTE’de Teknoloji Transferi Ofisi Açıldı…

İSTE’de Teknoloji Transferi Ofisi Açıldı…

İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi) ile Gaziantep Üniversitesi arasında teknoloji transfer protokolü imzalandı. İSTE bünyesindeki teknoloji transfer ofisi törenle hizmete açıldı.

İSTE Merkez Kampüsünde Rektörlük Binası’nda düzenlenen, Hatay Valisi Ercan Topaca, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin imza altına aldığı protokol programı ilgi gördü. İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, STK ve Oda Başkanları, işadamları ile kalabalık davetli topluluğu törene katıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, ülkelerin ve devletlerin tek bir hedefinin bulunduğuna işaret ederek, bunun da insanları refah içerisinde yaşatmak ve mevcut bulundukları ortamları iyileştirmek olduğunu vurguladı.

Refahı arttırmanın ve sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmenin yolunun ise üretimden geçtiğine de dikkat çeken Vali Topaca, “Bizlerde ülke olarak son dönemde hakikaten üretim konusunda adımlarını sıklaştırmış, başarılarını arttırmış ve dünyada ağırlığını gittikçe daha fazla hissettiren bir ülke durumuna geliyoruz. Tabi ki son zamanlarda yaşanan ekonomik krizlerin bizleri teğet geçmesinin altındaki faktörde üretimdeki başarımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

Dünyada krizlerden etkilenen en az ülkelerin üretim yapan ülkeler olduğunu belirten Vali Topaca şunları kaydetti: “Refahın kaynağı bazı ülkelerde üretim ve alın teri, bazı ülkelerde de finansa dayalı bir zenginlik vardır. Finansa dayalı zenginliğin olduğu yerler bu krizlerden daha fazla etkilenen ülkelerdir. Fakat üretim ağırlıklı ülkeler ise bu krizlerden daha az etkilenen ülkelerdir”

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de İskenderun’un sosyo-ekonomik yapısının öneminin altını çizerek “Doğu Akdeniz’in başladığı İskenderun Körfezi, şuan ki siyasal dış politikaya da baktığımız zaman dünyada önemli bir merkez olduğunu görebiliyoruz. İSTE olarak bu önemin de farkındayız. Vizyonlar ortaya konulabilir ama bu vizyonları gerçekleştirmek içinde çok çalışmaya ihtiyaç var. Dolayısıyla denizin başladığı bir yerden başlamak istedik. Ana şemsiye olarak bütün kısa, orta ve uzun vadede altını doldurmaya çalışacağımız ‘Teknoversite’ olarak projemizi açıkladık. Bundan sonraki yapacağımız alt projeleri de bu şemsiye projenin içerisinde ve bunun altında yapmaya karar verdik. ‘Teknoversite’ teknoloji ve üniversite kelimelerinden oluşuyor dikkat ettiyseniz. Bununda tescili de üniversitemiz tarafından yaptırılmış durumdadır” şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun ise Amanos Tüneli projesini yöre halkı olarak önemsediklerine aktararak Tünelin bölgedeki bilgi birikiminin ve şehirlerarası bağı birleştirme konusunda çok büyük etkisi olacağına dikkat çekti.

İskenderun Teknik Üniversitesi ile Gaziantep Üniversitesi arasında imzalanan protokolün ardından, İSTE bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi törenle hizmete açıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER