Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunİSTE'ye 4 Yeni Laboratuvar Kazandırıldı

İSTE’ye 4 Yeni Laboratuvar Kazandırıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi’ne (İSTE) kazandırılan dört yeni laboratuvarın açılışı yapıldı. Mühendislik Fakültesi’nin Genel Kimya Laboratuvarı, Elektrik Laboratuvarı, Biyomedikal Laboratuvarı ve Yakıt Analiz Laboratuvarı’nın alt yapısı, bölgenin önde gelen sanayi kuruluşlarından Hatboru tarafından yapılırken, ilgili laboratuvarların cihazları ise üniversite imkanları ile gerçekleştirildi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, yaptığı açıklamada, “Üniversitemize bu laboratuvarların kazandırılmasında maddi manevi desteğini esirgemeyen, Hatboru Yönetim Kurulu Başkanı, Makine Mühendisi Mehmet Kılıçlar’a şükranlarımızı sunarız” dedi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Depci, şöyle devam etti:

“Allaha şükürler olsun ki, ‘eksik laboratuvar kalmayacak’ sözümüzü tutmaya çalışıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için üniversitemizi geliştirmek, her gence kaliteli eğitim imkanına erişim hakkı sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmak, en büyük amacımız. Bu amaç için beraber çalıştığımız tüm paydaşlarımıza ve değerli katkıları için Hatboru Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar’a, kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”

Antakyalı hayırsever Mehmet Kılıçlar da İSTE gibi bir bilim kuruluşuna bu cihazları kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi ve hayırlı olması dileğinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER