Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberİSTE’ye AB’den Erasmus Kapsamında 35 Bin Euroluk Destek

İSTE’ye AB’den Erasmus Kapsamında 35 Bin Euroluk Destek

2019 yılının Nisan ayında Erasmus+ Programı/Gençlik Değişimleri, 2019/R2 Dönemi (KA105) hibe dağıtımına başvuran İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), başvuruda bulunduğu projeden 35 Bin euroluk destek almaya hak kazandı.

İSTE’ye AB’den Erasmus Kapsamında 35 Bin Euroluk Destek

İSTE, söz konusu alanda rakiplerini geride bırakarak dağıtılan en yüksek miktardaki hibeyi alacağını duyurdu.

İSTE, Geçmişten Geleceğe Projesi ile 35 Bin Euroluk Destek Alacak

AB’den aldığı desteklere yenisini ekleyen İSTE, 2019/R2 dönemi için başvurduğu 2019-2-TR01-KA105-078518 no’lu “Geçmişten Geleceğe” isimli gençlik değişimi (KA105) Projesi ile büyük bir başarı sağladı. İSTE, AB’den söz konusu proje ile 35 bin euroluk destek alacak.

İSTE’ye AB’den Erasmus Kapsamında 35 Bin Euroluk Destek

İSTE, İlk Kez Başvurdukları Alanda Başarı Sağladı

Değişimler alanında aynı dönemde başvuru yapan diğer kurum/kuruluşlardan daha yüksek bir hibe almayı hak kazanması İSTE için büyük önem arz ederken, ilk kez başvuru yaptığı bu alanda başarıya ulaşmış olması ise büyük başarıdır.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “2016 yılından bu yana Erasmus+ Programı kapsamında yaptığımız çalışmalar bu yıl bizi daha da sevindirerek farklı bir mecraya taşınmıştır. Gençlik Değişimleri projeleri, Avrupa’dan İSTE’ye ve İskenderun’a hareketliliğin kapısını aralamış olup, devamında bu kapıyı sonuna kadar açmaya yönelik çalışmalarımız için de bir kıvılcım yakmıştır. Bu kapsamda erişmiş olduğumuz bu başarı İSTE olarak bizleri memnun etmiştir. Bu sayede Avrupalı gençler ve bizim gençlerimiz tanışma, kaynaşma imkânı bulacaklardır. Bu proje katılımcı tüm gençlerin kültürel etkileşim ve dil gelişimi anlamında kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayacaktır. Üniversitemizin uluslarasılaşmasına katkı sağlayan bu tür projelerde emeği geçen Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanlarına ve ‘Geçmişten Geleceğe’ isimli projeyi yazarak İSTE’ye kazandıran proje ekibine teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.

7 Ayrı Ülkeden 56 Misafir 10 Gün Hatay’da Ağırlanacak

7 ayrı ülkeden 56 misafir katılımcı 10 gün süre ile İskenderun’da ve Hatay’da ağırlanacağı “Geçmişten Geleceğe” isimli proje kapsamında İSTE Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü yetkilileri ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Harman Aslan önderliğindeki proje ekibi, kültürel mirasın önemini ve korunması noktasında katılımcılarla çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek ve ilimiz dâhilinde çeşitli geziler düzenlenecek.

İSTE Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Proje Lideri Dr. Öğr. Üyesi Ebru Harman Aslan, “Projeyi gerçekleştirme ihtiyacımız kendi geçmişinin belgelerine saygı duyan ve bunları koruma gereğine inanan kuşakların yetiştirilmesinden doğmuştur. Projenin hedefi ise somut olan kültürel mirasın korunması için katılımcıların bilgi düzeylerini artırmaktır. Projemiz, imkânları kısıtlı gençleri de dâhil ederek gençlerin ve gençlik liderlerinin öğrenme hareketliliğine fırsat sunacak, kültürel mirasın korunması noktasında gençlerin beceri ve yeterliliklerini artıracaktır. Bunun için de sorumluluk teşvik edecek, engellilerin sosyal hayata katılımını teşvik ederek sosyal içermeyi de destekleyecektir. Bu yönleriyle Erasmus+ Programının gençlik alanındaki özel hedeflerine katkı sağlayacaktır” sözlerini kaydetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER