Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİsveç İstanbul Başkonsolosu Mutafa Kemal Üniversitesi’ni (MKÜ) ziyaret etti.

İsveç İstanbul Başkonsolosu Mutafa Kemal Üniversitesi’ni (MKÜ) ziyaret etti.

İsveç İstanbul Başkonsolosu, beraberinde bir heyetle Mutafa Kemal Üniversitesi’ni (MKÜ) ziyaret etti.
İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, beraberindeki heyetle birlikte geldiği Hatay’da, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’yı Rektörlük makamında ziyaret etti. Ericson, Rektör Kaya’dan, Üniversite ve Hatay ile ilgili bilgi aldı.
Ziyaret sonrası, Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “İsveç’in Başarı İnovasyonu” başlıklı seminere geçildi. Seminer öncesi bir açıklama yapan Rektör Kaya, İsveç’in, inovasyon açısından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu ve İsveç Başkonsolosluğu ile gerçekleştirilen bu programın, üniversite öğrencilerinin İsveç’i tanıması ve gelecekte gerçekleştirilebilecek işbirlikleri açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.
İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson ise MKÜ ve Hatay’ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin bölgedeki çalışmalarının çok değerli olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardında, Başkonsolosu Peter Ericson, üniversite öğrencileri ve öğretim elemanlarının katılımıyla, “İsveç’in Başarı İnovasyonu” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. Seminer, katılımcıların İsveç hakkındaki sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.
İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson’ın sunumlarının ardından, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu Ticari Koordinatörü Şevin Yalçın tarafından, “İsveç’te Master Eğitimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. İsveç ve İsveç’te master eğitimi ilgili detaylı bilgilerin paylaşıldığı sunum, katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip edildi.
Beğen

Yorum Yap
Paylaş
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER