Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaDünyadan Haberlerİtalya'daki Kıbrıslı Gençten 1 Vakası Olan Memleketine: "Corona Virüsü" Uyarı Videosu

İtalya’daki Kıbrıslı Gençten 1 Vakası Olan Memleketine: “Corona Virüsü” Uyarı Videosu

Corona virüsünden en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’nın Milano kentinde tıp eğitimi alan Kıbrıslı öğrenci, sadece 1 vakası olan memleketini uyardı.

 

İtalya’da salgının çok hızla artmasının nedenini “bir yanda panik yapanlar ve diğer yanda önemsemeyenler”e bağlayan öğrenci, videoyu 1 vaka görülen Kıbrıs’ın aynı duruma düşmemesi için çektiğini söyledi.

İleride Ne Olacağını Herkesin Şimdi Alacağı Sorumluluk Belirleyecek

“Kendi videomu paylaşmak garip olsa da Kıbrıs için bir gailem var, o yüzden paylaşıyorum. Bugün Kıbrıs’ta olanlarda, iki üç hafta önceki İtalya’yı görürüm. Burada sonuçlar kötü oldu. Orada da olmasın diye biraz bu süreçten bahsetmek istedim. Amacım virüs hakkında bilgi vermek ve nasıl davranmanız gerektiğini size söylemek değil; bunu layıkıyla yapan kuruluşlar var. Amacım, tüm bunun bir oyun olmadığını anlatmak; tedbirler alındığı sürece korkulacak bir şey olmadığını, ama bilinçsiz davranışların ne gibi felaketlere davetiye çıkarabileceğini hatırlatmak. Şu an panik yapma zamanı değil, vakalar yok denecek kadar az. Ama ileride ne olacağını herkesin şimdi alacağı sorumluluk belirleyecek.”

İtalya’da 1-2 Hafta Evde Durulsaydı Bu Durumda Olunmayacaktı

İtalya’daki Kıbrıslı Gençten 1 Vakası Olan Memleketine: “Corona Virüsü” Uyarı Videosu

Kıbrıslı öğrenci, İtalya’da durumun bu hale gelmesinin sebebini, “bir yanda panik yapanlar ve diğer yandan önemsemeyenler” olarak açıkladı. Kıbrıslı öğrenci, insanların rehavet yaşayarak evden çıkmaya devam etmesi nedeniyle virüsün hızla yayıldığını, “Sadece bir iki hafta evde durulsaydı şu an bu durumda olunmayacaktı” dedi. Gençlerin virüsten pek etkilenmediği için bencillik yaptıklarını da belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER