Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunİTSO Mart Meclisi toplandı

İTSO Mart Meclisi toplandı

İTSO Başkanı Yılmaz, “Seçimlerde hangi partinin veya ittifakın adayı kazanırsa kazansın, şehrimizin depreme dayanıklı ve modern bir yapıya sahip olmasını sağlamak için çalışmalarını bekliyoruz”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında mart ayı toplantısı Meclis Başkanı Zeki Altun başkanlığında yapıldı.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz meclisin açılış konuşmasında; “Sözlerime başlarken ramazan ayınızı kutluyor, sizlere ve ailelerinize şimdiden iyi bayramlar diliyorum. Ayrıca 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde yarışan tüm adaylara başarılar diliyor, seçim sonuçlarının şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hangi partinin veya ittifakın adayı kazanırsa kazansın, şehrimizin depreme dayanıklı ve modern bir yapıya sahip olmasını sağlamak için çalışmalarını bekliyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında oda olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek; “Mart ayı itibariyle K yetki belgesiyle ilgili olarak odamızda hizmet verilmeye başlanmış olup uzun yıllar vermiş olduğumuz uğraşlar sonucunda, üyelerimiz bu iş için Antakya’ya gitme külfetinden kurtulmuştur. KOSGEB’in deprem kredisinin üyelerimize ödenmesi konusunda girişimlerimiz sonuç vermiş, müracaatı olumlu sonuçlanan ve hak edişi olan üyelerimize ödemeler yapılmaya başlanmıştır.

Üyelerimizden gelen bilgiler sonucunda, Van depreminde olduğu gibi, mücbir sebep halinin 5 yıl süreyle devam etmesi konusundaki talebimizi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’na oda olarak ilettik. Bu konuya destek vermeleri için depremden etkilenen çevre odalara yazı yazarak lobi çalışmasında bulunulmuştur.

Ayrıca Muhasebeciler Odası ile birlikte kapsamlı bir çalışma yaparak, 6 Şubat depremi sonrası bölgemizde yaşanan ekonomik ve sosyal konuları görüşüp, başta mücbir sebep halinin uzatılmasının gerekliliği ve şehrimize deprem konusunda farkındalık oluşturmak ve bundan sonra şehrin depreme dayanıklı ve modern olarak inşa edilmesini sağlamak amacıyla, paydaşlarımızla birlikte seminer ve toplantı düzenledik. Geçtiğimiz günlerde, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından yapılan seminere ev sahipliği yaptık. Nardüzü’nde bulunan ve üretim yapan fabrikaların bulunduğu alanın, organize sanayi bölgesine dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında ATSİAD ile birlikte hareket ederek, Arsuz Kaymakamlığı’yla görüşme sağladık. Yerel seçim çalışmalarında odamıza ziyarette bulunan tüm adaylarla görüşerek, şehrimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini kendilerine ilettik. Birçok konuda çalışmalarımız da devam etmekte olup, araştırdığımız hususlarda sonuçlar aldıkça sizlerle bilgi paylaşımında bulunacağım.” dedi.

İTSO Mart ayı meclis toplantısında Başkan Yardımcısı ve Oda Akreditasyon Başkan Sanem Akpınar, sinevizyon destekli olarak 2023-2026 yılı stratejik planının revize edilmesi ve stratejik beyan ve politikaların gözden geçirilmesi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Mart Ayı Kurucular Kurulu toplantısının da yapıldığı İTSO Meclisinde, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Doğan Erten, meclis üyelerini vakfın çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

İTSO Mart ayı meclisinde gündemdeki konular görüşülerek kabul edildi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER