Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunİTSO’da Meclis Toplantısı Yapıldı

İTSO’da Meclis Toplantısı Yapıldı

 

 

          İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Mayıs ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında yapıldı.

 

İTSO Mayıs ayı meclis toplantısına konuşmacı olarak katılan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Hatay İl Müdürü Mustafa Öztaş işletmelere yönelik Yeşil Sanayi Destek programı hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 18. Meslek Komite Üyesi Osman Çoban da, Sigortacılık Haftası dolayısıyla  İTSO Meclis üyelerini bilgilendirirken, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde sigorta yaptıran vatandaşların  hasarlarının karşılığını aldığını belirterek, can ve mal kayıplarının önlenmesinde sigortanın ve sigorta bilincinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı Meclis toplantısında söz alan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, ülke ve bölge ekonomisindeki son gelişmeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz konuşmasında, “Dijitalleşme sebebiyle dezenformasyon yani yanlış bilgilerin hızlı yayılımı ve yıkıcı etkilerinin son dönemde dünyayı ciddi şekilde etkileyen sıkıntıların başında geldiğine vurgu yaptığı konuşmasında; “Tüm ülkelerin gündeminde olan Yapay zeka tarafından üretilen dezenformasyon ve yanlış bilgilendirme geçen yıl yayınlanan Küresel Riskler Raporu’nda 16. sırada yer aldı. Bu yıl ise kısa vadeli en büyük küresel risk olarak değerlendiriliyor. İş dünyası olarak teknolojinin ve dijitalleşmenin fırsatlarından yararlanırken,  aynı zamanda risklere karşı hazır ve korunaklı olabilmemiz gerekiyor. En önemli ticaret ve yatırım partnerimiz Avrupa, 2030 yılına kadar dijital kapasitesini, insan kaynağını ve altyapısını önemli ölçüde geliştirmeyi hedefliyor ve bu konuda yeni mevzuatlar hayata geçiriliyor. Bu dönemde söz konusu düzenlemelere erken uyumun sağlanması, ülkemizdeki şirketlerimiz için rekabet avantajı meydana getirecektir diye düşünüyoruz” dedi.

Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı İbrahim Açıkgöz, gelir ve giderler hakkında meclis üyelerini bilgilendirirken, gündemdeki konular görüşülerek kabul edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER