Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberİTSO’dan Afrin Ziyareti

İTSO’dan Afrin Ziyareti

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu üyeleri tarafından Afrin’de yapılan ziyarette incelemelerde bulunuldu.

Afrin’de yapılan ziyarette incelemelerde bulunan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu üyeleri, Afrin Koordinatör Valisi  Tolga Polat, Afrin Koordinatör Emniyet  müdürü Nadir Örten, Emniyet müdür yardımcısı Ömer Avcı,  Gümrük müdürlüğü, Afrin Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ve Ziraat Odası yetkilileri ile görüştü.

Afrin Azez,  Zeytindalı Gümrük kapısı, Cinderesi  bölgelerini ziyaret eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, terör örgütü YPG/PKK’tan temizlenen Afrin ve çevresinde inceleme yaptı.

İTSO yönetim kurulu üyelerine bölge ticareti hakkında bilgi veren Afrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Nasir Hüso, Afrin Zeytindalı bölgesinde 320 şirketin kurulduğunu ve halkın  başlıca geçim kaynağının  tarım, zeytincilik, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği olduğunu ifade etti.

Zeytindalı Gümrük Kapısı Açılıyor

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından yapılan Afrin ziyaretine, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter,  Mahir Taner, İTSO muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, Hıdır Güneş iştirak etti.

Araçların trafik tescil işlemlerinin yapıldığı, tapu kayıtlarının ise, şahitler huzurunda güvenli bir şekilde verildiği  ve Zeytindalı Gümrük kapısının bir aya kadar açılacağı kaydedildi.

Güvenlik için bölgeye 128 adet  kamera kayıt sisteminin de kurulduğu Afrin ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Afrin’de yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretler oldukça verimli geçti. Önümüzdeki süreçte Afrin ile bölgemiz arasında ticari ve kültürel ilişkilerin güçlenmesi hedefleniyor. Bölgemiz iş adamları ve Afrin Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile ikili görüşme ve toplantılarımız da oldu. Bir aya kadar Afrin Gümrük Kapısının da açılması ile bu ticari ilişkilerin bölgemiz ekonomisine olumlu yansımasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER