Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemiİttifaklarda Yola Devam Edilecek Mi?

İttifaklarda Yola Devam Edilecek Mi?

Millet İttifakı’nın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Halk TV’de Şule Aydın İle Haber Masası programına katılan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, “İttifakta yola devam edilecek mi?” sorusunu yanıtladı. Çömez, “Siyasi İttifakımız devam ediyor” dedi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise belediye seçimlerinde elde edilen başarıyı vurguladı.

28 Mayıs ikinci tur seçimlerinde Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı olmasının ardından gözler Millet İttifakı’na çevrildi. İttifakın devam edip etmeyeceği merak edilirken İYİ Parti ‘den açıklamalar geldi.

“İttifakımız devam ediyor”

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Halk Tv’de Şule Aydın ile Haber Masası programına bağlandı. Çömez, “Siyasi İttifakımız devam ediyor” dedi.

Çömez’in açıklamaları şöyle:

“Bu ittifakın bir teknik bir de siyasi boyutu var. Teknik boyutu 28 Mayıs’ta sona erdi. Ama siyasi ittifakımız devam ediyor. Siyaseten birlikteyiz. Önümüzdeki haftalarda aylarda neye evrileceğini genel başkanlar karar verecek. Yerel seçimlerde ittifakımızın ortaya koyacağı performans önümüzdeki dönemi inşa edecek. Ay sonunda kongremizde güçlü kararlar alacak. ”

Kürşad Zorlu belediye seçimlerindeki başarıya dikkat çekti

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise 25 Haziran’da gerçekleştirilecek olağan kongreye dikkat çekerek, İYİ Parti ve CHP’nin belediye seçimlerinde önemli kazanımlar elde ettiğine ifade etti.

Zorlu, “Millet İttifakı mahalli idari seçimlerle Meral Akşener’in teklifiyle bir araya gelmişti. Büyükşehirlerde çok büyük başarılar elde etmiştir. Bu süreç devam etmektedir. Mahalli İdari seçimlerde İYİ Parti ve CHP’nin ortaya koyduğu gücün neticenin ürünü olan büyükşehir belediye başkanlıkları olmak üzere bu başarı devam ediyor. Bu anlamdaki birliktelik devam ediyor” dedi.

Zorlu’nun açıklamaları şöyle:

“Seçimlerin ardından milli irade tecelli etti. İYİ parti muhalefet görevini üstlendi. Bundan sonra süreçte en büyük vazifemiz milletimizin ağırlaşan sorunlarının çözümü için var gücümüzle muhalefet görevimizi layıkıyla yerine getirmektir.

Siyasi partilerin kurumsal stratejik kararları, süreçleri vardır. Bir de operasyonel düzeyde diyebileceğimiz kararları ve süreçleri vardır. Milletvekili arkadaşlarımızdan gelen açıklamalar teknik bir iş birliğinin ne aşamaya geldiğinin altını çizdikleri hususlardır.

Bir sürecin devamı olarak 25 Haziran’da olağan kongremizi topluyoruz. Genel Başkanımızın bugünü ve yarını inşa etmek amacıyla oluşacak süreçtir. Nihai bir karar için Genel Başkanımızın açıklamalarını takip etmekte faydalı olacağını milletimizle paylaşmak istiyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER