Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberİYİ Parti Ankara Milletvekili Sunat, Hatay’da her 3 kişiden 1’inin Suriyeli olduğunu...

İYİ Parti Ankara Milletvekili Sunat, Hatay’da her 3 kişiden 1’inin Suriyeli olduğunu söyledi, gelecekteki tehlikeye dikkat çekti

 

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Hatay’ın sorunlarını içeren önergeyi TBMM Başkanlığı sundu. Önergesinde, Hatay’da gelecekte olası bir tehlikeye dikkat çeken Milletvekili Şenol, ilimizde her 3 kişiden 1’inin Suriyeli olduğunu söyledi, acil önlem alınmazsa ilimizde Türk Nüfusunun azınlıkta kalacağına vurgu yaptı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat,

Hatay nüfusunun yüzde 27’si Suriyeli …

Türkiye’nin Suriye ile en uzun kara sınırına sahip kenti olan Hatay’ın en fazla Suriyeli misafir ağırlayan 3. il konumunda olduğunu belirten Milletvekili Şenol, önergesinde şunlara yer verdi: “Resmi verilere göre bugün Hatay’da 434 bin 420 Suriyeli sığınmacı bulunmakta, Hatay nüfusunun %27’si resmi olarak Suriyelilerden oluşmaktadır. Resmiyete girmeyen kayıt dışı geçişler hesaplandığında Hatay’da en az her 3 kişiden birinin Suriyeli olduğu görülmekte, acil önlemler alınmadığı takdirde ise yakın gelecekte Hatay’da Türk nüfusun azınlık olacağı tahmin edilmektedir. Doğrudan devlet bekamızı, demografik ve ekonomik yapımızı ilgilendiren bu mesele ivedi olarak TBMM’de detaylı bir biçimde görüşülmeli ve önlemler gecikmeden alınmalıdır.”

Hatay çiftçisi iflasın eşiğinde …

Hatay’ın diğer bir sorununun ise azalan dış ticaret ve artan işsizlik olduğunu belirten Milletvekili Sunat, önergesinin sonunda şunlara değindi: “Birbiriyle doğrudan bağlantılı bu problemler çözüme kavuşturulamaz ise Hatay ilimiz eski görkemini kaybetmiş, işsizlerle dolup taşan bir şehir haline gelecektir. Hatay ilimizin en mağdur kesimlerinin başında çiftçilerimiz gelmektedir. Sulama birliklerinin kapanması, girdi fiyatlarının giderek artması ve devlet desteklerinin yetersizliği sebebiyle Hatay çiftçisi zor duruma düşmüş, iflasın eşiğine gelmiştir.
Hatay ilimizin yukarıda özetlenen problemlerinin tartışılması, çözüm önerilerinin görüşülmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla TBMM’de bir Meclis Araştırması açılması kanaatindeyiz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER