Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberİYİ Parti İl Başkanı A.Şefik Çirkin:"600 bin yabancı nüfus, Hatay’ın Milli Güvenlik...

İYİ Parti İl Başkanı A.Şefik Çirkin:”600 bin yabancı nüfus, Hatay’ın Milli Güvenlik sorunudur”

İYİ Parti İl Başkanı A.Şefik Çirkin, Hatay’daki 600 bin Suriyelinin varlığına dikkat çekti: “600 bin yabancı nüfus, Hatay’ın Milli Güvenlik sorunudur ve bu gidişle bir gün, Hatay, Türkiye’nin Milli Güvenlik sorunu haline gelecektir.”dedi

 

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Adnan Şefik Çirkin, ilimizde 600 bin Suriyelinin yaşamakta olduğunu, bunun da ilimiz ve ülke milli güvenliği açısından sakınca oluşturduğunu savundu.


Hatay’ın anavatana katılışını kutlayan Çirkin, öncelikle Hatay Şehidi saydığımız büyük Atatürk’e, ilk ve son Cumhurbaşkanımız Tayfur Sökmen’e ve arkadaşlarına, Hatay’ın katılımına oybirliği ile karar veren ve ilimizin tüm renklerinin temsil edildiği Hatay Meclisi üyelerine rahmet ve minnetle teşekkür etti ve şöyle devam etti:
“ Unutulmasın ki, Hatay, hepimize çok değerli bir emanettir. Her Hataylı, bu emanetin değerini bilmelidir, bilmek zorundadır. Bu vesile ile bir hususu da arz etmek isteriz…
Bu emanet (Hatay), 600 bin Suriyeli ile muhafaza edilemez. Hatay gibi stratejik bir ilde bu kadar yabancı nüfus korkunç bir rakamdır ve bizi, enfeksiyona açık bir yara haline getirmiştir. 600 bin yabancı nüfus, Hatay’ın Milli Güvenlik sorunudur ve bu gidişle bir gün, Hatay, Türkiye’nin Milli Güvenlik sorunu haline gelecektir.
Bunun nedenlerini, milleti paniğe sevk etmemek için paylaşmıyoruz. Ancak bilmeyen de siyaset yapmasın! Mesele, cehalete ve partizanlığa asla kurban edilmeyecek kadar önemlidir. Devlet kurumları, olayın her haliyle bilincindedir. Ancak aynı bilinç, siyaset kurumunda maalesef eksiktir. Bu eksiği gidermek de biz dahil tüm siyasilerin görevidir.
Şu hususu da özellikle vurgulamak isteriz… Suriyeliler, düşmanımız değildir. Ayrıca ülkemize de hükümetimiz tarafından davetle gelmişlerdir. O günlerin hassasiyetini düşündüğümüzde, bu davette bir sakınca yok idi.
Biz, İYİ Parti olarak, asla yeni bir mülteci dramı peşinde değiliz. Olayı siyaseten de kullanmak amacında hiç değiliz. İYİ Parti, bunu, Devlet meselesi olarak görmektedir. O bakımdan çözüm önerimiz de hazırdır.
Başta Suriye ile görüşerek, hatta gerekirse ekonomik teşvikler sunarak, mültecilerin insani ve vicdani şartlar yerine getirilerek, yeni bir sürgün stresi yaşatmadan, ülkelerine güvenle dönmesini temin etmektir. Bu konuda İYİ Parti, diplomatik olarak da üzerine düşeni yapmaya hazırdır. İYİ Parti olarak iktidardan bunu bekliyor, eğer yapmazlarsa da ilk seçimde milletimiz görev verirse, bizim yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamasını ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygı ve sevgilerimizle.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER