Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİyi Parti’den Dev İddia: “AKP, Çiftçiyi Perişan Etti”

İyi Parti’den Dev İddia: “AKP, Çiftçiyi Perişan Etti”

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, AKP yönetimine ilişkin iddiada bulundu. AKP döneminde çiftçinin perişanlığa itildiğini dile getiren Çirkin, Amik Ovası’nda her yıl 200 bin dönüm arazinin sular altında kaldığını ve ovada ekili buğdayın da suların çekilmesini birlikte yerini  pamuğa bıraktığını dile getirdi.

İki yıl üst üste pamuk ekene 3. yıl pamuk desteği verilmediğine dikkat çeken Çirkin, çiftçilerin buğday ektiğinde sel bastığını ve bu sebeple pamuk ekimine yöneldiğini vurguladı.

“Çiftçi Ne Ekecek?”

Hükümetin artık çiftçiyi görmesi gerektiğine inanan İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, “Bilindiği gibi, Amik Ovası’nda her yıl 200 bin dönüm arazi sular altında kalıyor ve bu haliyle de, burada ekili buğdayı olanlar, suların çekilmesini bekleyip yerine pamuk ekiyor. Sorun şu ki, Tarım Bakanlığı, çıkardığı genelge ile beraber, 2 yıl üst üste pamuk ekene 3. yıl pamuk desteği vermiyor. O zaman çiftçi ne ekecek?


Buğday ekiyor, sel basıyor! Buğdayı sigorta ettirecek, ama sigorta şirketleri etmiyor! Pamuk ekecek, ama… Hükümet, ‘3. yıl ise destek vermem’ diyor. Çare, su basan arazilerin bu genelgeden istisna olmasıdır ve o da iki satırlık yazıdır. Çiftçi zaten perişan. Mazot, gübre, ilaç ve en kötüsü, rekolte düşüklüğü belini bükmüş. Ancak hükümetten hala ses yok. Pamuk desteklemeleri acilen ödenmeli, bahara bırakılmamalıdır. Termik santral işletenlere, yandaşlara katrilyonlarca destek veren hükümet, artık çiftçiyi de görmelidir” sözlerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER