Pazartesi, Haziran 3, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberİYİ-SEN İşçileri "Cezayir Mağduriyeti" Seslerini İskenderun'dan Duyurdu

İYİ-SEN İşçileri “Cezayir Mağduriyeti” Seslerini İskenderun’dan Duyurdu

İYİ-SEN üyesi Gentes işçileri Cezayir’de 6 aydır ücretleri ödenmemesinden dolayı olan mağduriyetleri için Hatay’ın İskenderun ilçesinde eylem yaptı. İşçiler daha önce Kayseri’de de eylem yapmıştı.

İYİ-SEN İşçileri “Cezayir Mağduriyeti” Seslerini İskenderun’dan Duyurdu

“Mağduruz, hakkımızı istiyoruz” diyen Gentes Şirketler Grubu’nun Cezayir’deki otel ve hastane inşaatında çalışıp ücretleri ödenmediği için Türkiye’de eylemler yapan İYİ-SEN (İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası) üyesi işçiler, aileleriyle birlikte İskenderun Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz

Aileleriyle birlikte İskenderun Atatürk Anıtı önünde toplanan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçileri, Gentes yöneticilerine seslenerek “Eve ekmek götüremiyoruz. Çocuklarımızın ihtiyaçlarına karşılık veremiyoruz. Bizler hakkımız olanı istiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz, yeter artık!” dedi.

İYİ-SEN İşçileri “Cezayir Mağduriyeti” Seslerini İskenderun’dan Duyurdu

İnşaat İşçisi Köle Değildir

İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan “Hakkı yendiği zaman il il gezer karşına çıkar. İnşaat işçisinin köle olmadığını göreceksiniz. İnşaat işçisi hakkı olanı kazanacak. Biz hakkımız olandan vazgeçmeyeceğiz. Bunu Gentes patronları öğrenecek. İşçilerin yasamak için çalışmaya ihtiyacı var. Firma bize kriz var, kazanamıyorum diye söz verdi ama aradan aylar geçti, bize herhangi bir ödeme yapmadı. Ailelerimize ne diyeceğiz, Cezayir’de gittik, aylarca çalıştık. Patron bize paramızı vermiyor, bunu kabullenecek miyiz? Hayır, asla kabul etmeyeceğiz. Buradan Gentes patronlarına sesleniyorum işçilerin parasını hemen ödeyin” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER