Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİzlenen Politikalar Terkediliyor!

İzlenen Politikalar Terkediliyor!

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, Ucuz ekmeğin yolunun çocuk işçiliğinden değil, izlenen politikaların terkedilmesinden geçtiğine dikkat çekti.

Yaptığı Basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Meslek Liselerinde kuracakları ekmek fabrikalarıyla Türkiye’de 100 noktada 81 il’de 1 milyon ekmek üreteceklerine ilişkin açıklamasına tepki gösteren Şube Başkanı Özgür Tıraş açıklamasında;

Yıllardır yoksul ve emekçi ailelerin çocuklarını meslek liselerine yönlendirenler, şimdi de pahalılığın, enflasyonun ve ekonomik krizin çaresini çocuk emeği sömürüsünde, ucuz işçilikte aramaktadır.

Pandemi sürecinde de meslek liselerini fabrika olarak kullanan, meslek liselerindeki öğrencilerin can güvenliklerini yok sayarak ve ağır sömürü koşullarında işçileştiren siyasi iktidarın toplumun sorunlarına sunabileceği bir çözüm kalmamıştır.

Tarım politikalarındaki yanlışlarda yıllardır ısrarcı olan, ekonomi politikasının toplumun geniş kesimleri üzerindeki yoksullaştırıcı etkisini görmezden gelen, ancak yandaş sermaye çevrelerine her türlü kaynağı seferber eden siyasi iktidar artık yanlış politikalarını ve bu politikaların yarattığı tahribatı kabul etmek zorundadır. Aksi halde Milli Eğitim Bakanı Özer’in bir ülkenin gençlerini ucuz iş gücü olarak gören sözleri skandal sözler olmanın ötesine geçecektir.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER