Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Haberİzmir Lezzetli Kış Şöleni Onur Konuğu Hatay'la Yarın Kapılarını Açıyor

İzmir Lezzetli Kış Şöleni Onur Konuğu Hatay’la Yarın Kapılarını Açıyor

UNESCO tarafından “26. Gastronomi Şehri” seçilen Hatay’ı onur konuğu olarak ağırlayacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilecek Lezzetli Kış Şöleni yarın kapılarını açacak.

İzmir Lezzetli Kış Şöleni Onur Konuğu Hatay’la Yarın Kapılarını Açıyor

Hatay, kendine özgü örf ve adetleri, kültürel değerleri, medeniyetler birikimi ve damaklara hitap eden gastronomik lezzetleri 20 – 31 Aralık tarihleri arasında Kültürpark’ta İzmirli ziyaretçileriyle buluşturacak.

“Künefe Show” Yapılacak

Lezzetli Kış Şöleni, Gündoğdu Meydanı’ndan Kültürpark’a kadar sürecek ve içeriğinde birbirinden renkli gösteriler barındıracak kortej eşliğinde başlayacak. 7’den 70’e tüm İzmirlileri kentin merkezinde ağırlayacak Lezzetli Kış Şöleni’nin açılışında Hatay Büyükşehir Belediyesi Folklor Ekibi bir gösteri sunacak. Bunun yanında Hatay’ın meşhur tatlısı künefeyle yapılacak “Künefe Show”, Lezzetli Kış Şöleni’ne tat katacak. “Gastronomi” Lezzetli Kış Şöleni Onur Konuğu İl Hatay ile birlikte; oruk, İskenderun döneri, humus, fellah köftesi, biberli ekmek, kömbe, kağıt kebabı, kabak tatlısı, peynirli helva, menengiç kavurması gibi yöreye has lezzetler konuklarla buluşacak.

Renkli geceler 21 ve 22 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Hatay Kına Ekibi gösterisi, kulaklara ve gözlere hitap edecek. 21 Aralık Cumartesi günü Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Hatay Medeniyetler Korosu sahnede olacak. İzmir ve Türkiye’nin çeşitli noktalarından gelmesi beklenen ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Hataylı Burak Özdemir Show Yapacak

Czn Burak Show Hatay lezzetlerinin bir bölümünün yer alacağı 1 No’lu Otopark Alanı, sosyal medyada sıkça gündeme gelen bir ismi ağırlayacak. “Czn Burak” lakabıyla bilinen, sosyal medyada paylaştığı yemek videoları ve gülümsemesiyle ünlenen Burak Özdemir şovlar yapacak. Özdemir’in yapacağı şovların ziyaretçiler tarafından merakla takip edilmesi bekleniyor. 25 yaşında olan Burak Özdemir, baba tarafından Hataylı. Henüz 13 yaşında babası İsmail Özdemir’in yanında çalışmaya başlayan Burak Özdemir, 16 yaşında babasıyla birlikte İstanbul Aksaray’da “Hatay Medeniyetler Sofrası” adında ilk işyerini açtı. Kısa sürede işlerini büyüten Czn Burak, şu anda 4 şube ile İstanbul’da hizmet veriyor.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER