Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemiİzmir Tabip Odası'ndan Korkutan Coronavirüs Açıklaması

İzmir Tabip Odası’ndan Korkutan Coronavirüs Açıklaması

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, İzmir‘deki coronavirüs vakasının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığından daha fazla olduğunu bildirdi.

İzmir Tabip Odası’ndan Korkutan Coronavirüs Açıklaması: Bakan Koca’nın Açıkladığından Daha Fazla

İzmir’de 853 koronavirüs vakası olduğu ve 18 kişinin yaşamını yitirdiği açıklayan Bakan Koca’nın açıklamalarını değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz vakanın açıklanandan fazla olduğunu, 918 vaka tespit ettiklerini ve bunun 100’nün sağlık çalışanı olduğunu belirtti.

Obuz, “Bakanlığın açıkladığı veri ise sadece testleri pozitif kişilere yönelik” dedi. Obuz, bu nedenle ildeki vakaların daha yüksek olduğunu tahmin ettiklerini vurgulayarak, ölenlerle ilgili verilen ellerinde olmadığını ekledi.

İzmir Tabip Odası’ndan İzolasyon Mesajı

Obuz, Bu aşamada en önemli konu; izolasyon. Yani, test yapılan, pozitif olan ve genel durumları iyi olan hastaların izolasyona uymaları, evlerinden çıkmamaları gerekiyor. Bu çok ama çok önemli. Ayrıca ‘filyasyon’ dediğimiz temaslıların tümüne ulaşılması etkin bir şekilde sağlanmalı. Yani pozitif çıkan kişinin temaslı olduğu kişiler hızla tespit edilmeli. Çok daha sıkı kontrol edilmeli.”

İzmir Tabip Odası’ndan 60 Yaş Üstü Vatandaşlara Uyarı

Obuz, “Devlet iş yerleri ve fabrikalardaki çalışmama koşullarını da sağlayabilirse, katı bir şekilde hareketlilik azaltılabilirse önemli bir mesafe kat edilebilir. Ancak özellikle 60 yaş üzerinin çok dikkatli olması gerekiyor. Daha kırılgan kişilere bulaşma durumunun önünü almak gerekiyor” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER