Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayJandarma'dan Yılbaşı Öncesi İçki Operasyonu

Jandarma’dan Yılbaşı Öncesi İçki Operasyonu

Hatay İl Jandarma Komutanlığı, Yaylıca ile Defne ilçesine bağlı Harbiye mahallelerinde yılbaşı öncesinde kaçak rakıya yönelik düzenlediği operasyonlarda 5840 litre el yapımı rakı ele geçirdi.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Hatay İl Jandarma Komutanlığı kaçak/sahte alkollü içkinin üretimi ve tüketicilere ulaştırılmasını önlemek amacıyla operasyonlarına aralıksız devam ederken merdiven altı olarak tabir edilen uygun olmayan koşullarda yasa dışı olarak üretilen ve zehirlenme olaylarına sebebiyet veren sahte/kaçak alkollü içki ile mücadele çalışmaları kapsamında Samandağ İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı dedektifleri JASAT ile Kaçakçılıkla Mücadele tarafından operasyon başlatıldığı belirtildi.

Operasyon kapsamında; Yaylıca Mahallesi’nde yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan A.Ş. ve O.H. ye ait adreste yapılan arama sonucunda 1.293 litre satışa hazır halde ve 5.000 litre fermenteye bırakılmış olmak üzere toplam 6.293 litre sahte rakı ile damıtma sistemi ele geçirildiği ifade edildi.

Yine Jandarma ekipleri, Defne İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı dedektifleri JASAT ile karakol ekipleri tarafından Harbiye mahallesinde yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan İ.B. ye ait adreste 21.12.2021 tarihinde yapılan arama sonucunda 240 litre satışa hazır halde ve 600 litre fermenteye bırakılmış olmak üzere toplam 840 litre sahte rakı ile damıtma sistemi ve 175 adet satış esnasında kullanılacak şişe ele geçirilirken, şüpheli ile ilgili adli ve idari işlemlere başlatıldığı da açıklamada yer verildi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER