Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelJCI Hatay Temsilciliği'nden Sokak Hayvanları için Proje

JCI Hatay Temsilciliği’nden Sokak Hayvanları için Proje

İlimizde kısa bir süre önce faaliyete geçen Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Hatay Temsilciliği, sokak hayvanlarının beslenme ve barınma sorununu çözmek için “Yaşam Komşularımıza Yaşam Odakları” adıyla yeni bir projeye başladı.

JCI Hatay Temsilciliği’nden Sokak Hayvanları için Proje

Proje direktörü İç Mimar Hande Zelluhoğlu, Hatay’ın özellikle yerleşim bölgelerinin dışında yaşayan hayvanların, yiyeceğe ve temiz suya erişim konusunda çaresiz; yağmur, rüzgar, sıcak ve soğuk gibi doğa şartlarıyla mücadele konusunda savunmasız durumda olduklarını belirtip, “Yaşam Komşularımıza Yaşam Odakları” projesinin bu sorunu çözme gayesiyle ortaya çıktığını söyledi.

Proje kapsamında içinde hayvan kulübeleri, beslenme ve su odakları, rüzgârı kesmek ve gölge oluşturmak amacıyla ağaçları barındıran Hayvan Yaşam Odakları oluşturulacak. Her odak için en az bir gönüllü belirlenecek ve odakların ihtiyaçları belli aralıklarla karşılanacak.

İlk etapta 2020 yılı için 4 adet yaşam odağı kurulması planlanırken odak sayısının 3 sene içinde Hatay’ın tüm ilçelerini kapsayacak şekilde 22’ye çıkarılması hedefleniyor.

Proje Direktörü Hande Zelluhoğlu, bu projede JCI Hatay Temsilciliği olarak Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonFed), Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu (AnadoluFed), Antakya Çevre Koruma Derneği ve Hatay Doğa ve Yaşam Derneği ile ortak çalışmakta olduklarını, aynı zamanda Botanik Ladin Çiçekçilik ve Pia Dental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin projeye sponsor olarak destek vermekte olduğunu söyledi. Tüm kamuoyundan destek talep ettiklerini ve verilecek destekle daha fazla odak kurup daha fazla hayvana ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER