Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaKaçak Suriyeliler Antakya'da Yakalandı

Kaçak Suriyeliler Antakya’da Yakalandı

Hatay’ın Merkez ilçesi Antakya’ya bağlı Bohşin ve Apaydın mahallelerinde Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yapan 228 yabancı uyruklu düzensiz göçmeni organizatörleriyle birlikte yakaladı.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Hatay İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma sonucunda Antakya/Bohşin ve Apaydın mahallelerinde ülkeye yasadışı giriş yapan düzensiz göçmenlerin saklandığı bilgisi alınması üzerine,

konuyla ilgili Antakya İlçe Jandarma dedektifleri JASAT ve Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 23 Kasım 2021 tarihinde icra edilen faaliyet sonucunda Bohşin mahallesinde ikamet eden organizatör C.B.Y. ile Apaydın mahallesinde ikamet eden organizatörler  S.Y., A.S. ve A.Ç isimli şahısların evinde yapılan arama sonucunda Suriye uyruklu 228 şahıs ile 4 organizatör yakalanarak gözaltına alındıkları belirtildi.

Açıklamanın devamında, adli işlemlerin tamamlanmasını müteakip yabancı uyruklu şahısların sınır dışı edilmek üzere Hatay İl Göç İdaresi ekiplerine teslim edilecekleri, organizatörlerin ise  adli makama sevk edilecekleri bilgisi aktarıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER