Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun"Kadın bu hayatta bende varım demeli"

“Kadın bu hayatta bende varım demeli”

TÜRMOB etkinliğinde konuşan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, toplumda kadının, sosyal ve iş hayatında mutlaka bir adım önde olması ve “Kadınımız bir adım önde, ben de varım demesi gerek” dedi.


Türk kadınlarına milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilişinin 89’uncu yıl dönümünde, mesleğinin çatı kuruluşu olan TÜRMOB’un düzenlediği ‘Cumhuriyetimizin 100.Yılında Türkiye’de Kadın ve Mesleğimizdeki Rolü” etkinliğine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da katıldı.
CHP’li Nermin Yıldırım Kara Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına Avrupa’dan da diğer ülkelerden de önce birçok hakları verdiğine işaret ederek “Kadının o kadar çok meşgalesi var ki… Evde anne, kardeş, abla, teyze, birinin eşi, kız arkadaşı, o kadar çok fazla sosyal statülerimiz, rollerimiz var ki… Belki ekonomik anlamda, iş hayatına veya bir STK’ya toplumun örgütlü kesiminde mücadele etmeye ya da siyasi alanda mücadele etmeye inanın bazen zamanı, eforu kalmıyor. Sadece bununla da kalmıyor, kadınlar kotalarla, tüzüklerle, bazı mekanizmalarla da ötelenmeye, örselenmeye çalışılabiliyor. Ama biz kadınlar olarak her şey bizim eserimiz olabilir” diye konuştu.
Milletvekili seçimlerinde 2015’de onuncu sırada, 2018’de ikinci sıradayken yedinci sıraya atıldığını hatırlatan CHP’li Nermin Yıldırım Kara “2023’de de geri ikinci sıraya kondum ve seçildim. Bu mücadele öyle bir mücadele ki siyasette gerçekten karşınızda siyaseti çok iyi kendileri bildiğini iddia eden bir güruh, bir grup var, erkek arkadaşlarımız var, gerçekten kırmak zor. Ama kadınları siyasette olması gerçekten zarafeti ve nezaketi getirir bu bir gerçek, Parlamentoda bu böyle. Ofiste de, parlamentoda da, burada da böyle, o kadar güzel ki… Biz toplumun yarısını bünyemizde barındıran bir nüfus, cinsiyet grubu olarak öteleniyoruz, ölüyoruz, şiddete, mobinge maruz kalıyoruz. Bazen yaptığımız eşit işe eşit ücret alamıyoruz. O yüzden bu günleri bir kutlama günü yerine bir mücadele günü olarak addediyoruz. Toplumda hem ekonomik, sosyal ve iş hayatında kadının mutlaka bir adım önde olması ve ‘bu hayatta ben de varım’ demesi, bizim için çok kıymetli” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER