Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKadın Girişimciliği Çalıştayı sona erdi

Kadın Girişimciliği Çalıştayı sona erdi

 

‘Ekonomik ve Sosyal Kalkınmada Kadının Yeri ve Önemi’ Teması ile DOĞAKA ve KAGİD Koordinasyonunda, ATSO ve İTSO İşbirliğinde ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Girişimciliği Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Çalıştay; DOĞAKA ve KAGİD koordinasyonunda, ATSO ve İTSO iş birliğinde, Kadın Girişimcilik sektörel işbirliği ağının geliştirilmesi maksadıyla; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Çinçin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve KAGİDER Kurucu Üyesi Av. Mihrimah Belma Satır, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Hatay Kadın Girişimcilik Derneği (KAGİD) Başkanı Tuban Öztürk, Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Kibar Özdemir ile kadın girişimcilik konularında faaliyetlerini yürüten kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımlarıyla geçtiğimiz hafta içinde Antakya Shahut Hotel Toplantı Salonunda yoğun katılım ile başladı.

Çalıştayın birinci gününde, “Kadın Doğası ve Kadının Sosyo-Ekonomik Hayattaki Yeri” teması ile “Karar Alma Mekanizmalarında ve Üretimde Kadının Önemi”, “Ekonomik ve Sosyal Hayatta Kadın”, “Bilim, Sanayi, Teknoloji Sektörlerinde Kadın Olmak”, “Tarım Sektöründe Kadın Olmak”, “Turizm ve Hizmetler Sektörlerinde Kadın Olmak” alt oturumunda konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirirken kadın girişimciliğin önemini vurguladılar.

Çalıştayın ikinci ve son gününde ise “Finansmana Ulaşım: Devlet ve Özel Destek Mekanizmaları”, “Elektronik Ticaret ve Dijital Pazarlama”, “Pazar Araştırmaları ile Hedef Pazarlara Ulaşım, Satın Alma Ekosistemi”, “Kadın İstihdamının Artırılmasına İlişkin Yol Haritasının Belirlenmesi” konularında kadın istihdamı ve girişimciliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri tartışılırken, çalıştay sonuç raporu bildirisi de hazırlandı.

DOĞAKA yöneticileri, söz konusu çalıştayda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri ile ilgili sivil toplum kuruluşlarına, konuşmaları takdim eden panelistlere ve sorularıyla çalıştaya katkı sağlayan çalıştay katılımcıları ile kadın girişimciliği alanında faaliyetlerini yürüten ilgililere teşekkürlerini sundular.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER