Salı, Nisan 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaYayladağKadın Girişimi İşletme Kooperatifi Açıldı

Kadın Girişimi İşletme Kooperatifi Açıldı

Yayladağı Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen SS Yayladağı Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi’nin açılışı yapıldı.

Bölgedeki kadınların emeklerinin değerlendirilmesi, yöresel ürünlerin katma değer uygulanarak Türkiye ve dünyaya ulaştırılması amacıyla hayata geçirilen SS Yayladağı Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi’nin açılışı büyük bir coşkuyla yapıldı.

Açılış törenine AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Milletvekilleri, STK temsilcileri, parti üyeleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YAYLADAĞI’NA KATMA DEĞER

Göreve geldiği günden bu yana yapılan projelere dikkat çeken Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın: “Yayladağı Belediyesi olarak göreve geldikten sonra kadın kooperatifimizi kurma girişiminde bulunduk. Faaliyete geçirdiğimiz alanımızda 450 m2 alana dikiş, mozaik ve taş atölyesi, kafe, kreş de bulunuyor. Yayladağı kadınlarımız için bu kadarı tabi ki yetmez. Yayladağı yöresel ürünlerde, özellikle çilekte son 5 yılda kendi adını dünyaya duyurdu. Yaklaşık olarak 14 bin ton çilek üretimimiz var. Bunun 10 bin tonu ihracata gidiyor. 5 yıl önce Yayladağı’nın ihracatta payı bulunmazken, şimdi 35 milyon dolar civarında. Tabi çileği üretmek marifet değil. Bunu hem endüstriyel hem de katma değer uygulayarak bunu kadın kooperatifimiz üzerinden Türkiye ve dünyaya yaymaktaydı” dedi.

Başkan Yalçın: “Çilek özelinde örnek vermek gerekirse reçeli, pestili, granülü, sirkesi ve kurusu gibi aklınıza ne gelirse hemen hemen her şeyi ürettiler. Kadınlarımız gerçekten maharetli, sizlerin huzurunda onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yayladağı Belediyesi olarak da çilek işleme tesisimizi kurmuş bulunduk. Yayladağı’mızın adını sizler sayesinde ilerletiyoruz. Türkiye’nin tek çilek işleme projesi TKDK tarafından onaylandı. Yaklaşık olarak 6 milyon lira bütçesi var. Kadınlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ESER BIRAKACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: “Rahmetli başkanımızdan sonra gencecik pırlanta gibi bir kardeşimize hep birlikte başkan seçtik. Allah yolunu, bahtını açık etsin. Güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Çünkü ömür geçiyor.. Önemli olan bu ömürde iyi işler yapabilmek.  Güzel hizmetler yapabilmek, ortaya eser koyabilmek, insanların duasını alabilmek. İyi işler yapabilmek, eser ortaya koyabilmek, yetkiliyseniz, devlet adamıysanız, belediyeciyseniz ümmetin lehine gayret etmek, çalışmak ve insanların duasını alacak işler yapabilmek. İnsan olur ki bırakabilir eser eseri olmayanın yerinde yeller eser. Biz bunun üstüne inanmış insanlarız. Sayın Cumhurbaşkanımızın doksan dörtte başlatmış olduğu belediyecilik anlayışı bütün Anadolu’da yaygın bir şekilde geliştirdik. Biz çalışacağız, gayret edeceğiz ve eser bırakacağız. Açılışını yaptığımız Kadın Kooperatifinindi hayırlara vesile olmasını bereketli kazançlara dönüşmesini niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” Diye konuştu.

Programın devamında, kooperatifin açılışında desteklerini esirgemeyen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret Borsası plaket takdim edildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Özhaseki ve beraberindekiler kooperatifi gezerek Başkan Damla Yalçın’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER