Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimKadın konulu çalışmalarda Belediye olarak çabamız sürecek

Kadın konulu çalışmalarda Belediye olarak çabamız sürecek

Arsuz Belediyesi ve Arsuz Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Hayat Boyu Öğrenme programı çerçevesinde imzalanan protokole istinaden açılan kursların Dönem Sonu Sertifika Töreni yapıldı.

Arsuz Belediyesi Nardüzü Kadın Kültür ve Gençlik Merkezinde gerçekleşen sertifika törenine, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muammer Onay ve Meclis Üyeleri katıldı.

Özellikle kadınların bu kurslara gelmesi ve devamlılık sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Asaf Güven, “ Bizim amaçlarımızda bir tanesi kadınların ön planda olduğu, her türlü faaliyetin olması. Bunda belediye olarak bizim çabamız var.  Bizim önem verdiğimiz en önemli çalışmalardan bazıları meslek edinme,örf adetleri, kültürel zenginliğimizi yaşatmaktır. Bununla birlikte ekonomiye çevirme durumunda bir hedef olarak belirledik. Bu hedeflerin içerisinde sizlerin Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve tabiki Sayın Kaymakamımızın koordinatörlüğünde yapılan kurslardır.   Kadına önem veriyoruz ve her zaman vermeliyiz. Çünkü kadınlar bizim analarımız, bacılarımız, kardeşlerimizdir. Bizim varoluşumuzun en büyük parametrelerinden bir tanesidir. Bu kurslarımızda üretim de olacak.

Üretimine konomik değere dönüşmesi söz konusu. Bu nedenle çalışmalarımızın bir tanesi de Kadın Eli Semt Pazarı.  Kadın Eli Semt Pazarlarını gittikçe geliştirerek, kadınlarla ilgili örgütlenmeye giderek devam ettiriyoruz.  İçinizde, bu pazarlarda işler yapmaya çalışan kadınlarımız da var. Bu çabalarından dolayı hepsini kutluyor, çabalarının devamını diliyorum. Ürettiğinizi ekonomik bir değere dönüştürmek için biz de belediye olarak her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Ekonominin çok kötü olduğu bir dönemden geçiyoruz. Ev ekonomisine kakı sağlamak her kadın için çok önemli. Onun için kursların sayısını arttırmaya çalışacağız,” ifadelerini kullandı.

Belediyemiz her türlü desteği vermekte

Her yıl kurs ve kursiyer sayısının arttığını belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ Hem meslek edindirme hem de kültürel ve sportif kursları, talep edilen her kursu açıp yaygın eğitimin amacına ulaşması için çaba sarf ediyoruz. Tabi bunda belediyemiz de her türlü desteği vermekte. Her mahalledeki mevcut yerlerini açıyorlar. Diğer lojistik imkânlarını sunuyorlar. Belediye Başkanımıza Mili Eğitim, Halk Eğitim Müdürümüze, meclis üyelerimize, usta öğreticilerimize, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası, kursu başarıyla bitiren tüm kursiyerlere, kurs bitirme belgeleri protokol tarafından verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER