Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiKadına Şiddette Elektronik Kelepçe Uygulaması Yaygınlaştırılacak

Kadına Şiddette Elektronik Kelepçe Uygulaması Yaygınlaştırılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi” yayımlandı. Kadına şiddetle mücadelede alınacak tedbirlere ilişkin genelge kapsamında, kadına şiddet uygulayanın ruhsatlı silahı kolluk birimleri tarafından alınacak ve şiddet failleri için elektronik kelepçe uygulaması 81 ilde yaygınlaştırılacak.

Kadına Şiddette Elektronik Kelepçe Uygulaması Yaygınlaştırılacak

Genelge 81 İldeki Yetkililere Gönderildi

Bakan Süleyman Soylu imzalı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi” 81 İl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sahil Güvenlik Komutanlığına gönderildi. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yükümlülüğü bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bu alanda görev alan kamu görevlilerinin sorumluluklarını gecikmeksizin yerine getirmeleri ve bu konuda topyekûn mücadele edilmesi gerekliliğinin altı çizildi.

Şiddet mağduru kadının hayati tehlikesinin bulunması halinde; bir talebinin olup olmadığına bakılmaksızın mağdurun yaşam hakkının korunmasını sağlamak amacıyla delil veya belge aranmaksızın geçici koruma altına alınacağı belirtildi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER