Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Kadına ve sağlıkçıya şiddete Hayır”

“Kadına ve sağlıkçıya şiddete Hayır”

Hatay Dişhekimleri Odası, bir açıklamayla, geçtiğimiz hafta sonunda Samsun’da yaşanan doktor ölümüne tepki gösterdi.

Başkan Nebil Seyfettin imzalı Hatay Dişhekimleri Odası Yönetimi açıklamasında; Dr. Kamil Furtun’un bundan beş buçuk ay önce Samsun’da, çalıştığı hastanede öldürüldüğü, bu cinayetin duruşması dün yapılırken, 19 Kasım 2015 Perşembe günü, Samsun’da özel bir hastanede kadın doğum uzmanı olarak çalışan Dr. Aynur Dağdemir’in, sekreterinin eski eşi tarafından bıçaklanarak canice öldürüldüğü hatırlatıldı.
HDHO açıklamasında özetle şöyle denildi:
“Meslektaşımız, kadına yönelen bu şiddete karşı duyarsız kalmamış, başka bir kadını erkek şiddetinden korumak istemişti. Dr. Aynur’un hayattan, çocuklarından, ailesinden, mesleğinden bir katil tarafından koparılması bizi fazlasıyla üzmüş, yaralamıştır. Öncelikle acılı ailesine, çalışma arkadaşlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.
Kuşkusuz, olay öncelikle kadına yönelik bir şiddet vakası olarak tanımlanmalı ve ‘kadın cinayetleri’ kapsamında ele alınmalıdır. Kadına yönelik ayrımcılığı ve şiddeti yaşamın olağan akışına uygun gören, cinayete tahriki ve faillerine haksız ceza indirimini gelenekselleştiren, kadını sosyal yaşamdan koparıp eve kapatmayı politika sayan bu egemen ataerkil anlayış, coğrafyamızın kadınları için yaşamı cehenneme çevirmiş durumdadır. Ancak, söz konusu olayın yalnızca bir kadın cinayeti olarak değerlendirilmesi yeterli olmayacaktır. Cinayetin, hastanede, meslektaşımızın görevi başında olduğu sırada işlenmiş olması, hekim-hasta ilişkisine ve hekimlik uygulamasına bağlı olmasa bile olayın bir ‘hekime yönelik şiddet hekim cinayeti’ olduğu gerçeğini de ortadan kaldırmamaktadır. Tüm bu olanlara itirazımız var, tepkiliyiz, ses çıkarıyoruz.
Dr. Aynur Dağdemir’in öldürülmesini, kadına ve sağlıkçıya yönelik şiddeti protesto etmek için, 23 Kasım 2015 Pazartesi günü, yakalarımıza Dr. Aynur Dağdemir’in fotoğrafını ve siyah kurdeleler takarak görev yaptık. Dün de, kadın ve sağlık örgütleri olarak, Türkiye çapında etkinlik düzenledik ve Hatay’da MKÜ Araştırma Hastanesi poliklinikleri önünde toplanıp Dr. Aynur Dağdemir için saygı duruşunda bulunduk ve ortak basın açıklamasına imza attık, katıldık.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER