Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKadına Yönelik Şiddet Ayrımcılık Politikaların Sonucudur

Kadına Yönelik Şiddet Ayrımcılık Politikaların Sonucudur

İHD Hatay Kadın Komisyonu kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.


İHD binasında yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
“Kadın cinayetleri her geçen gün artarak devam ediyor. Kırıkkale’de boşandığı eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde boğazı kesilerek katledilen Emine Bulut’un, cinayetin işlendiği esnada çekilen videosunun sosyal medyada yayılması ile birlikte dehşete tanıklık ettik.
Her gün birden fazla kadın katlediliyor. Elbette tek bir kadın cinayeti ile duyarlılık oluşturmaktan daha fazla; bütün kadınların yaşamış olduğu şiddete, cinayetlere, her gün sözlü ya da fiziksel şiddete uğramalarının önüne geçmek için mücadele etmek gerekiyor.
Kadınları erkek şiddetinden korumak, devlet politikalarının toplumsal cinsiyet eşitliğini ön plana alan uygulamalara geçmesi ile mümkün hale gelecektir. Mevcut olan yasaların uygulanması konusunda ilgili kurumların isteksizliği hatta engellemesi sonucunda bu kadar kadın şiddet mağduru haline geliyor.
Türkiye’nin 1985 yılında onayladığı ve yürürlüğe koyduğu Birleşmiş Milletler CEDAW (Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi’ndeki maddeleri uygulamıyor. Kadına yönelik şiddeti meşru gösteren yayınlar derhal kaldırılmalıdır.
Eşit koşullarda yaşamak istiyoruz; hiç kimsenin, hiçbir inancın, kurumun emaneti değiliz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER