Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKadınlar Birliği Başkanı Melek: “İmamların Kıydığı Nikahı Kabul Etmiyoruz”

Kadınlar Birliği Başkanı Melek: “İmamların Kıydığı Nikahı Kabul Etmiyoruz”

Türk Kadınlar Birliği Antakya Şube Başkanı Nesime Yüksel Melek, son günlerde gündemi meşgul eden “imamlara resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesi” tartışmalarına dikkat çekerek bu durumu onaylamadıklarını ifade etti. Anayasal ve toplumsal yaşamda kadın ile erkek arasında eşitlik ilkesinin önemine vurgu yapan Melek, kadın düşmanlığının arttığını ve kadının sosyal yaşam içindeki varlığının egemenlik altına alındığını savundu.
TKB Antakya Şube Başkanı Nesime Yüksel Melek, konuya dair tartışmalara son verilmesini isteyerek şu açıklamayı yaptı:
“Türk Kadınlar Birliği Antakya Şubesi olarak Ulu Önder Atatürk’ün bize 5 Aralık 1934’te verdiği seçme ve seçilme hakkını kaybetmeyeceğiz. Bunu korumak için var gücümüzle çalışacağız.
Ülkemizde, kadın düşmanlığı gün geçtikçe artmakta, hatta kadının sosyal yaşamdaki varlığı egemenlik altına alınmaktadır.
Erkekler, kadınların siyasi ve sosyal yaşantısından giyimine, saçından ve başından başlayarak her şeylerine karışmaktadırlar. Onu eve kapatıp ‘ çocuk doğuran ve ev işleri yapan’ bir insan durumuna getirmek istiyorlar. Yani her istediklerini yapan bir köle…
Şimdi de nikah meselesini ele aldılar. Belediye nikahının yerine imamların nikah kıymasını kanunlaştırmak istiyorlar. Biz, kadınlar olarak, bu durumu asla kabul etmiyoruz. Zaten Belediye nikahının yanında dini nikah da kıydıranlar toplumumuzda var. Laik Türkiye’de, kadınlar olarak erkeklerle eşit haklara sahip olmak ve siyasi- sosyal hayatta eşit şartlarda olmak istiyoruz. Parlamentoda %50 oranında kadın milletvekili olmasını istiyoruz.
Kadın, toplumun temel taşıdır. Peygamberimiz de “cennet kadınların ayakları altındadır” sözünü söylemiştir. Bu kadar önemli olan kadınların ayaklar altında sürünmelerine artık dayanamıyoruz. Kadınlar, kutsal annelik görevlerinin yanında, çocukların eğitimleriyle de ilgilenmektedirler. Atatürk’ün Türk kadını için söylediği sözü unutmayalım… “Türk kadınları, ayaklar altında ezilmeye değil, omuzlar üstünde yükselmeye layıktır.” Bunun için, geleceğin anneleri olan kız çocukları laik eğitim görmelidir ki çağdaş uygar ülkeler düzeyine ulaşabilelim.
Bizim istediğimiz, erkeklerle eşit haklara sahip olmaktır. Eşitlik ilkesi Anayasımızda var, ama uygulamada maalesef yoktur. Biz, erkeklerin ne arkasında ne de önünde olmak istiyoruz. Eşitlik istiyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER