Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKadınlara Kooperatifçilik Eğitimi

Kadınlara Kooperatifçilik Eğitimi

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamında bir toplantı düzenlendi.

Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” kapsamında ilimizde oluşturulan Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi 2019 Yılı Faaliyet Planı” doğrultusunda, Defne Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından bir panel düzenlendi. Düzenlenen panel; Hatay Ticaret İl Müdürü Hamit İmrek, Defne Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Bekir Yıldırım, Defne Belediye Başkan Yardımcısı Girne Mansuroğlu, Şanlıurfa Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Seher Kılınç, Kastamonu Sarı Konak Kadın Kooperatifi Başkan ve üyeleri, ilimizde bulunan aktif kadın kooperatifleri başkan ve üyelerinin katılımlarıyla, Defne Evi Konferans Salonu’nda 60 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Panelde ilk olarak söz alan Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, ilimizde bulunan kadın kooperatiflerine yapılan destekler ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından, Defne Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nesrin Deli; ilk günden bugüne, kooperatifler adına gelinen nokta, yapılan çalışmalar, yapılması düşünülen projeler üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından, İl Müdürlüğü’nde görev yapan Psikolojik Danışman Medine Yapıcı tarafından, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Protokolü eğitimi verildi.
Panel sonunda, soru-cevap bölümünde; Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Defne Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nesrin Deli ve Psikolojik Danışman Medine Yapıcı tarafından, katılımcıların soruları cevaplanarak panel sonlandırıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER