Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKadınların Kadına Şiddet ve Taciz Tepkesi

Kadınların Kadına Şiddet ve Taciz Tepkesi

 
Türk Kadınlar Derneği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, bugün dünyada milyonlarca kadının çeşitli şekillerde şiddet ve tacize uygulamasıyla karşı karşıya kaldığına vurgu yaptı.

25 Kasım’ın sembol isimi olan Mirabal kardeşlere karşı uygulanan şiddetin aslında bugün dünyadaki milyonlarca kadına uygulanandan farksız olduğunu ifade eden Türk Kadınlar Derneği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer “Eşine düşüncelerine açtığında dövülen, ailesine aklından geçenleri söylediğinde ‘cezalandırılan’, hatta bazı ülkelerde toplum içerisinde kendisini ifade ettiği için linç edilen kadınların hepsi, yani kızlar, anneler, kız kardeşler, eşler maalesef hala Mirabal kardeşlerin kaderini paylaşıyor” dedi.

Gencer, 2014 yılında Işid’in Suriye ve Irak’taki kadınlara uyguladığı zulüm yüzbinlerce kadının vahşice öldürülmesi, tecavüze uğraması ve köle olarak satılmasıyla sonuçlandığına işaret ederek “Nijerya’da Boko Haram’ın 2014 yılındaki tek bir eyleminde 300 kız çocuğunu kaçırıp öldürmesi, tecavüz etmesi ve köle olarak satmasına dünya seyirci olarak kaldı. Yine 2014 yılında daha önce de toplu tecavüzlerle gündeme gelen Hindistan’da, babasının dövülmesine karşı gelen kızın onlarca erkeğin tecavüzüne uğrayıp öldürülmesine dünya tanık oldu. 2014’te İran’da kendisini korumak için tecavüz saldırganını öldüren Reyhane Jabbari suçlu bulunarak idam edildi, dünya sadece seyretti. Peki ya biz? Türkiye’de her gün ortalama 4 ila 5 kadın ailesi ya da eşi tarafından öldürülüyor! Peki kadına şiddet sadece ona fiziksel müdahale midir? Kadına uygulanan manevi şiddet de ülkemizde çok fazla sayıda kadının mağduriyeti ile sonuçlanıyor” diye konuştu.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına açıklama yapan Emine Kurbal da gençlerin özellikle de kızların okuması gerektiğini belirterek ailelerin eğiteme engel olmamasını istedi.

Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara ise TBMM’ye getirilen İstismar önergesinin içerisinde bulunan birçok konunun çok saçma olduğunu vurgulayarak “Ülkemizde kanun koyucuları nasıl ehliyet ve askere gitme yaşı koymuş ise evlenme yaşıyla ilgili olarak da bir konun düzenlemesi yapabilir ve bu sayede çocuk evliliklerin önüne geçilir” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER